Ministrul Răzvan Cuc despre tronsonul din lotul II al autostrăzii Lugoj –...

Ministrul Răzvan Cuc despre tronsonul din lotul II al autostrăzii Lugoj – Deva care ar fi trebuit să fie deschis: „Am fost dezinformat total”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost prezent astăzi la Timișoara, acolo unde a făcut o serie de declarații în legătură cu cei 15 kilometri din lotul II al autostrăzii Lugoj – Deva, lot care ar fi trebuit inaugurat la începutul acestei luni, dar şi la finalul anului 2016.

„A fost o vizită de inspecţie, am venit cu o comisie formată din membri care vor face parte şi din comisia de recepţie la terminarea lucrărilor şi am vrut să mă asigur cu ochii mei care este stadiul lucrărilor pe acest tronson de autostradă. Personal mă voi deplasa pe toate şantierele deschise pe autostrăzi şi nu numai. (…) Ştiţi foarte bine că odată cu începerea mandatului domnul prim-ministru Sorin Grindeanu mi-a cerut să deblochez problemele de ordin birocratic care împiedicau deschiderea lotului II. Am convocat la sediul ministerului toţi factorii implicaţi în acest proiect şi le-am cerut să îmi explice care sunt problemele şi de ce nu se poate deschide traficului. Mi-au spus că nu sunt niciun fel de probleme decât cele de ordin birocratic, că nu se putea face recepţia parţială pe aceste trei secţiuni. Am rezolvat această problemă, am luat legătura cu Inspectoratul de Stat în Construcţii mi-au spus că recepţia se poate face, dar din păcate am constatat că aceşti membri care au participat la acest proiect m-au dezinformat total. Acesta este motivul pentru care am venit astăzi la faţa locului să mă elucidez. Bineînţeles vor suporta şi consecinţele”, a declarat Răzvan Cuc.

Acesta a explicat că după ce comisia de recepţie a făcut o inspecţie la tronson au fost descoperite mai multe neconformităţi de care nu a fost informat. În ceea ce priveşte deschiderea lotului, deocamdată nu există un termen clar, fiind nevoie de expertize suplimentare.

Cuc a conchis că predecesorul său tehnocrat s-a grăbit atunci când a dorit să deschidă transonul cu pricina, dat fiind faptul că pe bucata de drum nu erau făcute operațiuni importante.


Ministrul a sublinat că actuala conducere a ministerului a finalizat auditul de siguranță rutieră și a majorat perioada de garanție pentru tronson de la patru la opt ani.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.