Ministrul Transporturilor, vești despre centura de sud a Timișoarei și racordul la...

Ministrul Transporturilor, vești despre centura de sud a Timișoarei și racordul la autostradă. Când se alocă bani de la guvern

0
DISTRIBUIȚI

Proiectele cheie pentru Timişoara, pe care locuitorii din capitala Banatului le aşteaptă de ani de zile vor fi finanţate de la bugetul naţional, a promis ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ieri, în cadrul unei vizite la Consiliul Judeţean Timiş. Venit să inspecteze lotul II al autostrăzii Lugoj –Deva, Cuc a vorbit despre proiecte importante precum centura sau racordul la autostradă.

„Varianta de ocolire Timişoara Sud la care în momentul de faţă avem deja studiul de fezabilitate şi actualizăm toate celelalte documente necesare în vederea obţinerii finanţării.


Sunt prevăzute sume în buget, este suma alocată pe titlul 58 pe programul de infrastructură mare. Nu se va pune problema de finanţare. Noi când am alocat banii pentru obiectivele de investiţii s-au alocat sume mai mici pe trimestrul I pentru că trebuie demarată procedura de licitaţie. Ulterior când începe propriu-zis proiectarea şi execuţia se vor primi banii. Varianta de ocolire Timişoara sud din ce am discutat cu colegii de la CNAIR înţeleg că vom scoate proiectarea şi execuţia la licitaţie undeva spre sfârşitul lunii martie, asta înseamnă că avem o perioadă de 24 de luni de execuţie de la data la care se desemnează un câştigător al acestei licitaţii”, a explicat ministrul.

În ceea ce priveşte racordul la autostradă de la bifurcaţia Arad-Sânandrei, Cuc a explicat că deocamdată aici nu există un termen exact pentru începerea lucrărilor. „Drumul de legătură între autostradă şi Timişoara, acest proiect este în curs de analiză la minister şi urmează să elaborăm hotărârea de guvern pentru obţinerea indicatorilor tehnico-economici, ca să putem să cuprindem în buget acest obiectiv esenţial pentru judeţ”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.