Pasarelă spectaculoasă peste Bega, la Timișoara. Când va fi realizată și cum...

Pasarelă spectaculoasă peste Bega, la Timișoara. Când va fi realizată și cum vor arăta cele două noi poduri care vor fi construite

0
DISTRIBUIȚI
La Timișoara se va realiza o pasarelă spectaculoasă peste Bega.

Nicolae Robu a oferit, astăzi, informații suplimentare despre cele două poduri care se vor construi la Timișoara, primele din ultimele 50 de ani.


Primarul spune că lucrările ar putea începe chiar în acest an sau cel târziu la începutul anului viitor, la ambele poduri: Jiul și din zona ILSA.

“Licitațiile nu sunt sub controlul nostru. Dacă cumva licitația durează mai mult, nu putem intra pe teren în 2017, dar la începutul anului 2018, de îndată ce se va putea, vom intra pe teren la ambele poduri. Dacă licitațiile merg mai repede, atunci începem execuția în acest an. Pentru mine va fi o mare bucurie să văd că după 50 de ani se construiesc în Timișoara două poduri”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că Podul Jiul nu va fi unul simplu, construit doar ca un element de legătură între malurile Begăi, ci va aduce orașului “un plus de valoare artistică și arhitecturală. Podul Jiul va avea un aspect mai fututist”.

În ceea ce privește podul care va fi construit în zona ILSA, edilul spune că acolo se va implementa o idee interesantă.

“Podul din zona ILSA va fi un pod suplu, simplu, cu patru benzi, evident, și la distanță mică va fi realizată și o pasarelă spectaculoasă, cu piste de biciclete și alei pietonale. Podul și pasarela sunt lucruri separate, este o idee mai deosebită a proiectantului. Tot proiectul este foarte frumos. Vom da drumul deodată la lucrări, în principiu, nu vor fi două proiecte diferite”, a mai precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.