Peste 110.000 de oameni au zburat de pe Aeroportul Internațional Timișoara, în...

Peste 110.000 de oameni au zburat de pe Aeroportul Internațional Timișoara, în ianuarie. Care sunt destinațiile preferate

0
DISTRIBUIȚI

Tot mai mulți bănățeni preferă să zboare de pe Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții instituției, vineri, doar în luna ianuarie, au ales să zboare cu avionul peste 113.000 de persoane, cu 75% mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Dacă în 2016, în cursul lunii ianuarie au decolat şi au aterizat 866 de curse aeriene, în 2017 – numărul acestora a crescut cu 61%, iar companiile aeriene au operat 1.397 zboruri.

Totodată, a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor.


În medie, fiecare aeronavă a transportat 80 de persoane, faţă de 74 de pasageri, cât a fost media pasagerilor pe aeronavă anul trecut în luna ianuarie.

„Aceşti indicatori nu fac decât să ne confirme că aeroportul merge pe un trend ascendent deoarece a crescut şi gradul de încărcare al aeronavelor, nu doar numărul curselor şi al pasagerilor. Este evident că tot mai mulţi pasageri din regiunea de vest a României, dar şi din Ungaria şi Serbia, aleg să circule cu avionul pe distanţe medii şi lungi, în defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a declarat Daniel Idolu, Directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

Destinațiile preferate au rămas și în luna ianuarie Bucureşti, Londra şi Munchen.

Şi traficul cargo este în creştere, de la 289 de tone transportate în ianuarie 2016, în prima lună a acestui an au fost înregistrate 336 tone, în creştere cu 16%.

Vă reamintim că reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara doresc să investească peste zece milioane de euro pentru a extinde aerogara, astfel încât să facă față creșterii numărului de pasageri. Lucrările ar urma să fie finalizate cel târziu la sfârșitul anului 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.