Probleme cu apa potabilă în mai multe localități din Timiș. Vezi lista...

Probleme cu apa potabilă în mai multe localități din Timiș. Vezi lista și ce intervenții se vor face

0
DISTRIBUIȚI

Probleme cu apa potabilă în mai multe localități de pe raza județului Timiș. Urmare a unor analize efectuate de specialiști de la Ministerul Sănătății, s-a constatat că parametri de calitate nu sunt întruniți.


În acest sens, ieri, aleșii județeni au votat un proiect privind aprobarea Master Planului actualizat privind sistemul de alimentare cu apă și canalizare. Operațiunle care se vor face vor viza mai multe localități. La Margina se va construi o stație noua de tratare pentru eliminarea fierului si manganului, la Nădrag va fi reabilitată stația de tratare existentă pentru eliminarea fierului, la Mănăștiur se va construi o stație noua de tratare pentru eliminarea fierului, iar la Dumbrăvița și la Giroc vor avea loc scoatere din aglomerarea Timisoara si crearea unei noi aglomerări.

„Fac precizarea că este necesară și oportună adoptarea unei hotărâri a Consiliului Județean Timiș privind revizia Master Planului actualizat la nivelul Județului Timiș privind sistemul de alimentare cu apă și canalizare, deoarece această actualizare se referă la localități care sunt neconforme privind calitatea apei potabile și la localități ce au fost cuprinse în aglomerarea Tmișoara, neputând să acceseze fonduri prin programul PNDR-AFIRŢ, se arată în expunerea de motive semnată de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, anexată proiectului votat ieri de aleșii județeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.