Radu Nicosevici despre efectele protestelor: „Oamenii politici vor măsura de trei ori...

Radu Nicosevici despre efectele protestelor: „Oamenii politici vor măsura de trei ori și vor tăia o dată”. Ce crede că au câștigat manifestanții VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Reacția românilor după ce Guvernul a încercat adoptarea deja celebrei OUG care prevedea modificarea Codului Penal a impresionat nu doar pe plan intern, dar și în afara granițeilor României. Invitat în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, Radu Nicosevici, președintele Asociației Academia de Advocacy, a remarcat urmările pozitive ale manifestărilor care au avut loc în ultimele șapte zile.

„În primul rând poporul a observat că dacă reacționează, dacă iasă în stradă, mai devreme sau mai târziu puterea cedează. Un alt lucru extrem de important e că s-a născut vigilența, datorată neîncrederii pe care a generat-o puterea în aceste momente. Acum te suspectez și dacă-mi întinzi un sandwich, mă întreb dacă e otrăvit sau nu. În al treilea rând, dar cel mai important e faptul că lumea începe să își prioritizeze problemele.


A apărut în zilele acestea și o nouă proclamație de la Timișoara. Se ridică aceeași idee de schimbare a clasei politice”, a precizat Radu Nicosevici. Chiar în momentele în care manifestanții care s-au strâns în Piața Victoriei cereau demisiile lui Sorin Grindeanu, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, Radu Nicosevici a spus că „acum oamenii politici o să măsoare de trei ori și o să taie o dată. Strada a câștigat, societatea civilă a câștigat. Politicienii nu vor mai risca. Acum, PSD-ul trebuie să se gândească la o soluție de credibilizare față de opinia publică”.

Președintele Asociației Academia de Advocacy nu a ezitat să observe și diversitatea celor care au ales să manifeste în aceste zile în Piața Victoriei și pe străzile din Timișoara. „Am fost în piață și mi-am dat seama că sunt oameni proveniți din toate categoriile sociale. Preponderent tineri. Factorul comun care a contribuit la motivarea tuturor, de la Timișoara la București, de la Cluj-Napoca la Iași, de la Constanța la Oradea, este, clar, Liviu Dragnea, care, pentru interesul personal, chiar s-a grăbit să adopte această OUG, a creat presiune”, a spus Radu Nicosevici.

Totodată, invitatul emisiunii PRESSALERT LIVE crede că în discursul de azi de la ora 12.00 pe care îl va avea în fața Parlamentului, președintele Klaus Iohannis se va adresa poporului. „Astăzi e lectura pentru moțiunea de cenzură a opoziției. Președintele României se va folosi de acest moment ca să se adreseze națiunii. Ne putem aștepta la o prezență modestă din partea parlamentarilor PSD, la ordinul lui Liviu Dragnea”, a spus Radu Nicosevici, președintele Asociației Academia de Advocacy.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.