Rujeola face noi victime în vestul țării: o fetiță de doi ani,...

Rujeola face noi victime în vestul țării: o fetiță de doi ani, nevaccinată, a murit la spital în timpul vizitei medicale

0
DISTRIBUIȚI

Dramă într-o familie din Banat.


O fetiță în vârstă de doi ani a murit, ieri, chiar în timpul vizitei medicale la Spitalul Județean Reșița. Micuța a fost internată, în data de 30 ianuarie, cu suspiciune de rujeolă și febră mare, iar ieri a suferit un stop cardiorespirator într-un salon al secției de boli infecțioase din cadrul unității medicale.

„Pe durata internării, au fost recoltate probe biologice, inclusiv pentru a se vedea dacă are rujeolă. A primit tratament pentru rujeolă și era în regulă. Ieri, chiar în timpul vizitei medicului curant, fetița a intrat în stop cardiorespirator și nu a mai putut fi resuscitată. Urmează să vină rezultatele de la laborator pentru a se stabili dacă avea rujeolă, iar necropsia urmează să fie făcută. Fetița decedată nu era vaccinată”, a afirmat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Potrivit reprezentanților DSP Caraș-Severin, în județ nu există doze de vaccin antirujeolic de aproximativ două săptămâni. Până în prezent, trei copii din județul Caraș-Severin au murit din cauza rujeolei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.