S-au terminat măsurătorile de la aerodromul Cioca. Ce suprafaţă are şi când...

S-au terminat măsurătorile de la aerodromul Cioca. Ce suprafaţă are şi când se decide dacă se închide

0
DISTRIBUIȚI

Desfiinţarea Aviaţiei Utilitare este ultima soluţie la care speră să recurgă conducerea Consiliului Judeţean Timiş în cazul societăţii care şi-a încetat activitatea. Acum câteva săptămâni, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra, anunţa că va cere o analiză a situaţiei financiare de la Aeroportul Utilitar Cioca. Pe lângă probleme de ordin financiar, la Cioca au existat şi neclarităţi cu privire la suprafaţa din acte şi cea măsurată.

„S-a dat de ceva vreme o comandă din partea Consiliului Județean către o firmă specializată de topometrie. S-a făcut această documentație, s-a ajuns la o suprafață de 52 de hectare care sunt în procedura de intabulare în domeniul public al județului și mai este o suprafață de teren de aproximativ trei hectare și jumătate care sunt cu suprapuneri și trebuie reglementată situația terenului respectiv.


Problema cea mai delicată este a Asociației Aviației Utilitare, care la ora asta nu mai desfășoară activitate, nu mai au niciun ban în bugetul societății și așa cum s-a discutat în plenul consiliului județean va trebui în 15 martie să fie convocată Adunarea Generală în cadrul societății. Societății are ca acționar unic CJ Timiș și trebuie să luăm o decizie foarte clară cu privire la viitorul acestei societăți”, a declarat Călin Dobra.

Acesta a explicat că nu doreşte desfiinţarea societăţii, ci că speră ca CJ Timiş să atragă specialişti care să ajute la conturarea unui proiect de succes. „Eu îmi doresc, din punctul meu de vedere, nu îmi doresc să lichidez această societate, dar fac apel la cei profesioniști în domeniu dacă vor, să vină alături de consiliul județean să realizăm împreună un plan de management pentru dezvoltarea acestei societăți pe mai multe tematici, pe ceea ce înseamnă turism, pe ceea ce înseamnă agrement, cred că putem să revigorăm această societatea, pentru că până la urmă este un lucru benefic pentru județul Timiș, dar nu a fost pus în aplicare cum ar trebui. Cred că limitarea doar la stropire, a face dezinfecții la nivelul județului și cu aparate care nu mai sunt la standardul acestui an nu mai este de ajuns. Fac apel la specialiști, și nu vă ascund ș că am avut discuții și cu domnul director Idolu, care conduce Aeroportul Timișoara pentru a veni în sprijinul societății cu o idee”, a mai spus Dobra.

Directorul de la Cioca, Pompiliu Stanciu, fost consilier judeţean PSD, a demisionat din funcţia de conducere, însă mai are încă zece zile de preaviz. Stanciu va trebui să prezinte un raport privind Aviaţia Utilitară în AGA din 15 martie.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.