Se caută fonduri pentru renovarea saloanelor din Spitalul “Victor Babeș” Timișoara în...

Se caută fonduri pentru renovarea saloanelor din Spitalul “Victor Babeș” Timișoara în care sunt internați pacienți cu SIDA. Cum poți ajuta

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara in faliment solutie

Ce nu face statul, realizează oamenii cu suflet mare. Clubul Rotaract Timișoara Opera a reușit, din donații, să renoveze trei din cele cinci saloane ale Secției de Boli Infecțioase din Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara. În acest an, reprezentanții clubului s-au decis să aducă la standarde europene și ultimele două saloane, în care sunt internați în special bolnavi cu HIV/SIDA.

În acest sens, un proiect intitulat “Alergăm până la finish” a fost înscris la Timotion, cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din capitala Banatului. Pentru renovarea celor două saloane, dar și a grupurilor sanitare, este nevoie de o sumă de aproximativ 15.000 lei.


Astfel, cei care doresc să alerge la Timotion pot dona taxa de participare pentru a sprijini acest proiect.

“Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt pacienții care suferă de afecțiunea HIV și personalul medical din cadrul instituției de sănătate. După cum se ştie, HIV afectează în primul rând sistemul imunitar al bolnavului, astfel că respectarea normelor de igienă pe perioada spitalizării fiind crucială pentru a limita efectele acesteia şi pentru a îmbunătăţi confortul pacienţilor. Secți de Boli Infecțioase nu este vizată în prezent de niciun proiect de reamenajare sau reabilitare, spre deosebire de celelalte, care sunt încadrate într‐un amplu proiect de renovare bazat pe fonduri primite de la Primăria Timişoara. Bolnavii de pe Secția Boli Infecţioase suferă de o patologie severă și au nevoie, la rândul lor, de tot confortul posibil, precum și de condiții propice de igienă”, transmite Clubul Rotaract Timișoara Opera.

Mai multe informații despre proiectul “Alergăm până la finish” se găsesc AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.