Se pregătește o nouă ediție a festivalului „Très court”. Vezi cum te...

Se pregătește o nouă ediție a festivalului „Très court”. Vezi cum te poți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul internațional al filmelor de foarte scurt metraj „Très court” se va desfășura pentru al 11-lea an în România, ediția din acest an fiind programată între 9 și 18 iunie. Festivalul va fi difuzat simultan în aproximativ 90 de orașe din întreaga lume, dintre care în jur de 20 de orașe din România, printre care și Timișoara.

Institutul Francez lansează apelul de participare pentru selecția națională „Around the Très Courts”, iar cele mai bune scurt metraje cu o durată mai mică de trei minute vor putea fi văzute în cadrul festivalului.


Filmele se înscriu gratuit, iar dacă intră în selecția națională, autorii lor pot câștiga Marele Premiu, acordat de juriul festivalului, Premiul Publicului decis de voturile spectatorilor, premiul OIF (Organizația Internațională a Francofoniei), pentru filme care au drept temă drepturile omului, pace și democrație, diversitate lingvistică și culturală, dezvoltare solidară și durabilă sau educație și formare și, din acest an, premiul asociației franco-române Casiopeea, pentru solidaritate și sănătate prin sport, ultimele două fiind acordate de câte un juriu special.

Competiția românească reunește filme foarte scurte realizate în România și sunt acceptate toate genurile, de la ficțiune, documentare, animație, până la filme realizate cu telefonul mobil, singura condiție impusă fiind ca durata filmului să nu depășească trei minute.

Timișorenii care doresc să participe la această competiție își pot depune creațiile cinematografice la Institutul Francez din Timișoara, data limită fiind 31 martie 2017. În luna aprilie, un juriu va selecționa în jur de 20 de filme românești, care vor fi proiectate în luna iunie alături de selecția internațională, în orașele participante la festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.