Societatea Horticultura se modernizează cu un super utilaj de 40.000 de euro....

Societatea Horticultura se modernizează cu un super utilaj de 40.000 de euro. La ce va fi folosită noua achiziţie

0
DISTRIBUIȚI

Societatea care se ocupă de spaţiile verzi din centrul Timişoarei, Horticultura, firmă care din cauza utilajelor vechi şi a preţurilor practicate a pierdut mai multe licitaţii pentru gestionarea spaţiilor verzi din urbea de pe Bega se modernizează.

„Am convenit cu societatea Horticultura, societatea care are ca acţionar unic, după cum se cunoaşte, Consiliul Local Timişoara să achiziţioneze un utilaj de transplatare a copacilor. Noi avem multe lucrări de modernizare de făcut şi unii copaci împiedică efectuarea lucrărilor fiind plantaţi în locurile în care se găsesc în afara vreunei viziuni pe un anumit orizont de timp. Ei bine, încercăm să îi salvăm prin transplantare cât mai aproape de locul unde sunt iniţial, acolo unde suntem obligaţi să îi îndepărtăm. Şi până acum noi am făcut lucrul acesta cu un utilaj pe care îl avea altă societate comercială numai că acel utilaj permitea transplantarea copacilor de diametre mici.


Acest utilaj pe care îl va achiziţiona Horticultura permite transplantarea unor copaci de diametre mai mari pentru că balotul poate fi la acest utilaj de un metru şi 14 centimetri, ceea ce înseamnă că de regulă, în funcţie de specie, diametrul trunchiului e undeva la 30 sau 40 de centimetri, ceea ce înseamnă că putem să transplantăm copaci de dimensiuni mai mari”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Utilajul costă între 30 şi 40.000 de euro, însă Horticultura are sarcină să caute oferte mai bune. Iar până ca achiziţia să fie făcută, Robu simte nevoia să se scuze din nou pentru tăierile de copaci din oraş şi să îşi reabiliteze numele.

„Pe malul Begăi s-au transplantat sute, dar am transplantat şi în alte locuri din oraş. Se mai întâmplă să nu supravieţuiască unii dintre ei care oricum sunt într-o situaţie precară înaintea transplantului şi nici nu poţi şti dacă ar fi supravieţuit sau nu. (…) Ştiţi că a fost o eroare de comunicare din partea Direcţiei de Mediu la un moment dat, pentru că atunci când cineva a cerut să se spună câţi copaci au fost tăiaţi ei au trecut acolo tot ce au găsit în tufe, unde am intrat să facem asanare, chiar dacă erau tulpini de un centimetru grosime, ei la modul cinstit au notat şi au raportat, dar nu era vorba despre copaci adevăraţi şi de copaci de interes pentru oraş, ci de locuri care au ajuns la o stare de sălbăticie, de ţară a nimănui. Noi am plantat incomparabil, nu doi la unu, ci zeci de copaci în locul unuia tăiat”, a adăugat edilul.

Nicolae Robu s-a mai lăudat cu un astfel de utilaj și acum trei ani. Atunci, „inovația tehnologică” a fost achiziționată de firma Rogera, prețul menționat de primar fiind de 70.000 de euro.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.