Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene, cu invitați din alte orașe și...

Spectacolele lunii februarie pe scenele timișorene, cu invitați din alte orașe și piese interzise minorilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Albă ca Zăpada” este primul spectacol pe care teatrul național îl oferă spectatorilor în februarie, pe scena sălii mari, unde, până la sfârșitul lunii, mai sunt programate spectacolele „Nopți albe”, adaptare după Dostoievski, „Proștii sub clar de lună” de Teodor Mazilu, „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu, „Hamlet” după W. Shakespeare, „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Sarea în bucate” după Petre Ispirescu și „Anna Karenina” după Lev Tolstoi.

Repertoriul sălii Studio „Uțu Strugari” include câte două reprezentații cu spectacolele „M-am hotărât să devin prost” după Martin Page, „Ce vine după” de Mihai Ignat, „Aeroport” de Ștefan Caraman, „Un Romeo și o Julieta – un scandal urban” după W. Shakespeare și o reprezentație cu spectacolul „Paganini nu mai locuiește aici” de Carmen Dominte. Sala 2 va găzdui în luna februarie câte două reprezentații cu spectacolele „Scene dintr-o căsnicie” de Ingmar Bergman, „Meteorul” de Friedrich Dürrenmatt și „Scrisori de dragoste către Stalin” de Juan Mayorga și o reprezentație cu spectacolul „Say it now!” De Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente.

La opera timișorană, în prima zi a lunii februarie, e programat spectacolul de operă „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, cântat integral în limba italiană și supratitrat în limba română, iar în 5 februarie va avea loc, în primă audiție, spectacolul de operă în concert „Simon Boccanegra” de Giuseppe Verdi. Vor mai avea loc reprezentații cu spectacolul de balet „Giselle” de Charles Adam, opereta „Liliacul” de Johann Strauss, opera „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, cântată în limba italiană și supratitrată în limba română, spectacolul de operă pentru copii „Hänsel și Gretel” de Engelbert Humperdinck și opera „Trubadurul” de Giuseppe Verdi, cântat în limba italiană. În 24 februarie va avea loc premiera spectacolului de balet „Șeherezada,” de Nikolai Rimski-Korsakov.

Teatrul maghiar găzduiește, în 2 februarie, spectacolul non-verbal invitat al trupei Studio M din Sfântu Gheorghe, „Cel bun, Cel rău și Mama m**ii”, care recrează atmosfera din filmele western, aducând în fața spectatorilor praful și mirosul de tutun din Vestul Sălbatic. Actorii-dansatori reconstituie atmosfera de-acum un veac și jumătate dintr-un orășel prăfuit al Vestului Sălbatic, în care trăiesc oameni cinstiți și liniștiți, la un loc cu bande de pistolari și femei ușoare, de la marginea societății. Chiar dacă spectacolul este non-verbal, costumele, muzica și dansul artiștilor readuc la viață lumea vechilor cowboys, actorii din Sfântu Gheorghe alcătuind una din puținele trupe din țară dedicate teatrului-dans.

În aceeași zi, în sala Studio va avea loc spectacolul non-verbal pentru copii „Scufița Roșie”, o călătorie prin istoria muzicii de la Mozart la recompunerea motivelor folclorice și înapoi, pe fondul căreia e proiectată clasica poveste.


„Avalanșa”, povestea unei familii dintr-un sătuc anatolian dar deopotrivă o metaforă a sistemelor totalitare, poate fi văzută în 5 și 6 februarie, iar „Guppi”, istoria unei femei nefericite și însingurate, e spectacolul programat în 10 februarie, în sala Studio. Alte două reprezentații ale lunii februarie sunt „Ultima mutare” și „Shakespeare, Sonnet 66” iar în 15 februarie, în sala Studio va avea loc spectacolul invitat al trupei „Arta spectatorului SRL și Manna”, „Niciodată nimănui”, spectacol interzis copiilor sub 15 ani și fără traducere în limba română. În 18 februarie e programat spectacolul „Detalii naive, total lipsite de profunzime, din viața și moartea unor spectatori”, iar în 28 februarie, sala mare a teatrului va găzdui premiera spectacolului „Improvizația de la Versailles” de Molière, în regia lui Sardar Tagirovsky.

În data de 3 februarie, în sala teatrului german va avea loc spectacolul „De fapt e frumos” de Volker Schmidt, o dramă în spații virtuale și reale despre o generație care se remarcă prin fuga de obligații dar ale căror rețele de socializare sunt extrem de bine puse la punct, o piesă despre contradicția dintre condițiile de viață ale societății contemporane și și eterna căutare a marii iubiri. În luna februarie, teatrul german mai oferă spectatorilor reprezentații cu piesele „Hotel PM” de Andrea Gavriliu, un spectacol de teatru-dans, „Electra” după Europide și Eschil, „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, „Urâtul” de Marius von Mayenburg, „Micul prinț” după Antoine de Saint-Exupéry, iar în sala Studio a teatrului maghiar, spectacolul „Și cu Bebe suntem șapte” de Paula Vogel. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.