BLOCADĂ O defensivă la superlativ îi aduce lui SCM Politehnica victoria pe...

BLOCADĂ O defensivă la superlativ îi aduce lui SCM Politehnica victoria pe terenul Stelei. Scor atipic la pauză în duelul de la Chiajna

0
DISTRIBUIȚI
SCM Poli – Steaua, ipostază din tur

Handbaliștii alb-violeți respiră mai relaxați după meciul de azi. SCM Politehnica și-a asigurat în bună măsură accederea în play-off după victoria din deplasare cu CSA Steaua București, scor 20-15. Timișorenii și roș-albaștrii au oferit jocul cu cele mai puține goluri din acest sezon al Ligii Zimbrilor. Cu o defensivă dusă la extrem în prima parte și grație intervențiilor portarului Adam Savic, până la pauză gazdele marcaseră doar cinci goluri!

Ambele echipe au început jocul destul de închis, fiind mai preocupate de apărare. După șase minute doar golurile lui Marko Simovic apăreau pe tabelă.


Steaua a redus din diferență abia în minutul 15(!) prin fostul polist Andrei Grasu, scor 1-2. Astfel și Poli a adunat opt minute de secetă. Actorii principali au fost în continuare portarii Adam Savic și Tudor Stănescu. SCM Politehnica a părut să se desprindă decisiv înainte de pauză, când diferența a început să crească îngrijorător pentru gazde (3-9 în minutul 24). Indiferen ce făcea antrenorul Ovidiu Mihăilă, cele două baraje din fața lui Savic și-au făcut în mare parte treaba. 10-5 pentru Poli a fost scorul pauzei.

În startul reprizei secunde steliștii au fost aproape de o revenire spectaculoasă. În minutul 40 Szoke puncta din nou, pentru 10-11, și a venit rândul lui Pero Milosevic să ceară un time out. Mutare inspirată, căci la reluare Marjanovic a ieșit la rampă și și-a readus echipa la +4. Mai târziu, golgheterul de azi, Simovic, a punctat pentru 20-13 și lucrurile deveneau clare. Poli reușind în cele din urmă să controleze ostilitățile de pe final.

Victoria o duce pe SCM Politehnica la 28 de puncte, la două victorii distanță de Steaua, locul 8. Bucureștenii pot fi însă depășiți de Călărași, care are două meciuri în minus și 20 de puncte. În runda următoare alb-violeții își pot cimenta acasă locul de play-off dacă înving modesta trupă din Satu Mare.

Marcatori:

Steaua București: Grasu 1, Konstantinovic 2, Dragnea 2, Johannson 2, Szoke 5, Cristescu 2, Ouksir 3.

SCM Politehnica: Simovic 7 goluri, V. Milosevic 2, L. Ștefan 2, Marjanovic 3, Fenici 2, Furak 1, Lazarov 2, Neamțu 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.