Studenții și elevii, așteptați să se întreacă în roboți, la Timișoara. Ce...

Studenții și elevii, așteptați să se întreacă în roboți, la Timișoara. Ce competiție are loc și cum se pot înscrie

0
DISTRIBUIȚI
Studenți și elevi se întrec în roboți la Timișoara.

Studenți și elevi din România, dar și din alte țări, sunt așteptați să participe la o competiție de robotică și inteligență artificială care va avea loc, la sfârșitul lunii martie, la Timișoara. Este vorba de cea de-a treia ediție a concursului internațional RoboTEC, desfășurat la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Potrivit organizatorilor, Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare, studenții și elevii participanți au șansa de a-și aprofunda cunoștințele de programare, de a le pune în practică și de a interacționa cu alți participanți pasionați de domeniul IT.

În cadrul concursului, se pot înscrie echipe formate din trei elevi/studenţi, cu posibilitatea de a fi însoţiţi de un cadru didactic (mentor).


Acestea pot participa la maxim două probe, cu același robot sau cu un robot diferit. Pentru participanții din alte localități, va fi asigurată cazarea și masa pe toată durata competiției.

Concurenții trebuie să construiască un robot autonom, care va fi testat în cadrul uneia dintre cele patru probe: de urmărire a liniei – care testează abilitatea robotului de a urmări un traseu, mini-sumo & mega-sumo – în care robotul trebuie să-și împingă adversarul în afara unui ring circular, de ieșire din labirint și freestyle – în care se va testa imaginația echipelor de a construi un robot cu o funcționalitate deosebită.

“În urma competiției, studenții vor obține diverse premii, vor dobândi experiență și își vor dezvolta capacitatea de aplicare a noțiunilor teoretice învățate în școală”, transmite Liga AC.

Studenții și elevii care doresc să participe la RoboTEC au timp să se înscrie până în data de 15 martie AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.