Timişorenii, din nou în stradă pentru a cere demisia guvernului Grindeanu UPDATE...

Timişorenii, din nou în stradă pentru a cere demisia guvernului Grindeanu UPDATE 3 Mii de oameni în Piața Victoriei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii care doresc schimbarea guvernului Grindeanu sunt așteptați și în această seară în Piața Victoriei, de la ora 19.00. Protestele de stradă care au început după ce guvernul PSD a adoptat OUG 13 privind schimbarea Codului Penal au fost sistate vreme de câteva zile în capitala Banatului.

La Timișoara, oamenii au început să iasă din nou în stradă în număr mare de vineri, atunci când circa 2.500 de timișoreni au cerut demisia cabinetului Grindeanu și instalarea unui guvern de încredere. Ieri, numărul participanților a scăzut semnificativ față de ziua precedentă, însă cei care au fost în Victoriei au fost avertizați de organizatori că trebuie să fie atenți la mișcările executivului, existând pericolul ca OUG 13 să fie adoptată de Parlament sub forma unei legi.

Organizatorii speră ca la protestul de astăzi să ia parte mai mulți timișoreni decât la cel de ieri, pentru a demonstra că „strada rezistă”.

UPDATE În jurul orei 19.30, în centrul Timișoarei manifestau mai puțin de 300 de persoane.

UPDATE 2 În jurul orei 20.00, numărul protestatarilor se ridica la circa 2.000.


Organizatorii au avertizat de la microfon că este absolut necesar ca mișcările de stradă să continue zi de zi, chiar daca protestele sunt de doar o jumătate de ora.

UPDATE 3 Spre deosebire de zilele trecute, când doar câteva sute de oameni au ieșit în centru, în ultima zi a săptămânii timișorenii s-au mobilizat și numărul manifestanților încă este în creștere. În jurul orei 20.45, în Piața Victoriei se aflau aproximativ 4.000 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.