Un nou gest SUPERB al suporterilor Borussiei Monchengladbach pentru ASU Politehnica. Cum...

Un nou gest SUPERB al suporterilor Borussiei Monchengladbach pentru ASU Politehnica. Cum vor sprijini nemții clubul timișorean

0
DISTRIBUIȚI
Însemnele poliste, des întâlnite în peluza nemților Foto: forum.druckeria

Prietenia dintre ultrașii bănățeni și cei ai lui Gladbach s-a remarcat prin mai multe episoade frumoase. Astăzi, suporterii clubului din Bundesliga vor face un nou gest superb pentru a o ajuta pe ASU Politehnica. Nemții pun în vânzare cu ocazia jocului de pe teren propriu cu Freiburg un set de tricouri speciale iar veniturile obținute vor merge la clubul timișorean din Liga a II-a.

Fanii Borussiei Monchengladbach îi consideră pe cei ai Politehnicii cei mai buni prieteni din afara țării. Germanii au anunțat pe Blockflöte, pagină a suporterilor, că la jocul de astăzi cu Freiburg vor pune în vânzare tricouri speciale în cinstea legăturii cu timișorenii. Acestea sunt albe și conțin însemnele Poli 1921 și VFL 1900. Fondurile strânse în urma vânzării lor vor fi donate clubului alb-violet, care are nevoie de sprijin pentru a face față cheltuielilor din eșalonul secund.


Un tricou costă 12 euro iar suma totală preconizată ca sprijin pentru ASU Poli e de 5.000 de euro!

Suporterii nemți au mai făcut un gest similar în toamnă, atunci când au vândut la jocul cu Werder Bremen tricoul verde de portar al Politehnicii, acțiune din care a rezultat un profit de circa 3.000 de euro. De asemenea ei au donat recent și echipament sportiv pentru juniorii ”Băieților în ghete”.

Secțiune alb-violetă pe pagina nemților

Suporterii lui Gladbach vor merge și mai departe cu sprijinul pentru ASU Poli. Nemții sunt impresionați că clubul susținut de fanii timișoreni joacă în B și e cu plățile la zi deși are un buget de nici 200.000 euro. Aceștia încurajează donațiile suplimentare și vor avea pe site-ul lor o secțiune dedicată lui ASU Poli. ”Vor face o secțiune la ei, pe site-ul suporterilor, unde va fi povestea noastră, vor organiza o sesiune de întâlniri unde să vină lumea și să pună întrebări despre noi, despre prietenia cu Timișoara”, spune Sebastian ”Mihalcea” Novovic, președintele AST Druckeria. Acesta a fost prezent în urmă cu doi ani la Monchengladbach la o astfel de întâlnire, gen ”cafenea sportivă”.

Astăzi, de la ora 14.00, ASU Poli joacă al doilea amical al iernii, cu o altă alb-violetă, dar de peste graniță, Bekescsaba (L2). După meciul de pe sinteticul de la Baza 2 timișorenii și maghiarii, împreună cu fanii, vor socializa la repriza a III-a în Complexul Studențesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.