Vicepreședintele comisiei de control a SRI, Marian Cucșa: „SRI a fost luat...

Vicepreședintele comisiei de control a SRI, Marian Cucșa: „SRI a fost luat prin surprindere în prima zi a protestelor”. Ce spune deputatul despre implicarea multinaționalelor în ieșirile din stradă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Tânărul politician Marian Cușca, recent ales de către timișeni în funcția de deputat din partea celor de la ALDE, a cunoscut repede succesul, fiind desemnat, în ciuda lipsei sale de experiență, vicepreședintele comisiei de control a SRI (Serviciul Român de Informații). Marian Cușca a venit în această seară, pentru prima dată în calitate de deputat, în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a dezvăluit faptul că, în timpul protestelor, conducerile SRI și MAI au fost luate prin surprindere și nu a existat, în prima zi de proteste, o celulă de criză prin care să se comunice eficient.

Întrebat dacă i se pare normal ca SRI și MAI comunice astfel de informații importante prin simple mesaje, Marian Cucșa a spus că: „da, în data de 1 februarie, în prima zi de proteste, s-au transmis mesaje dinspre SRI, înspre MAI. În 2 februarie s-a discutat la nivel oficial.


În momentul în care SRI a avut informații că vor avea loc acele incidente, s-a transmis prin cea mai rapidă metodă. După incidente s-au înființat celule de criză care să preîntâmpine eficient eventuale incidente”. Luat prin surprindere, SRI a înființat de abia în a doua zi acea celulă de criză. „Neavând atribuții clare pentru acel eveniment, SRI a fost luat prin surprindere. A existat și deficiență de culgere a informațiilor și de transmiterea lor”, a recunoscut vicepreședintele comisiei de control a SRI, Marian Cucșa.

În timpul protestelor, dar și după ce amploarea lor a scăzut, s-a discutat adesea dacă firmele multinaționale au fost sau nu implicate activ în cadrul manifestațiilor. Deputatul Marian Cucșa a scos oarecum subiectul din ceață, spunând că, din punctual de vedere al SRI, multinaționalele nu au avut niciun fel de implicare. „SRI nu a avut informații concrete despre implicarea multinaționalelor. A fost un răspuns clar, official, din informațiile pe care le-am avut: firmele multinaționale nu au fost implicate în protestele de stradă din România! Însă, în timp, pot apărea dovezi că s-au implicat, dar la ultimele audieri nu existau informații”, a specificat vicepreședintele comisiei de control a SRI, Marian Cucșa, la PRESSALERT LIVE.

În ceea ce privește alegerea cel puțin surprinzătoarea a sa în funcția de vicepreședinte a comisiei de control a SRI, deputatul ALDE a dat un răspuns vag. „A fost o discuție între colegi, în colegiul parlamentar, cu domnul Cătălin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, am discutat ce presupune, care sunt atribuțiile, ce trebuie să facem. Am depus și un jurământ. Foarte puțini parlamentari au avut tangențe cu această comisie parlamentară a SRI și au fost anumite considerente ce s-au luat în calcul”, a declarat Marian Cucșa în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.