O sumedenie de juniori de la ACS Poli, legați în continuare și...

O sumedenie de juniori de la ACS Poli, legați în continuare și de societatea lui Marian Iancu. Ce tineri talentați se află pe lista prezentată de Sorin Drăgoi

1
DISTRIBUIȚI
Deian Sorescu pleacă liber de la ACS Poli

Legăturile dintre ACS Poli și vechea societate FC Politehnica sunt mai strânse decât se știa în general. Sorin Drăgoi, președintele grupării timișorene din Liga I, a prezentat ieri o listă interesantă cu juniorii care sunt în coproprietate cu vechiul club patronat de Marian Iancu. Astfel, gruparea de pe ”Dan Păltinișanu”, aflată în colaps financiar, nu va putea beneficia de întreaga sumă de transfer (ori compensație) în cazul unor plecări ale tinerilor de perspectivă.

Pe lângă promisiunile lui Marian Iancu de trecere a palmaresului și culorilor, noul club a înregimentat juniorii vechiului club. Nu a fost însă un gest de mărinimie totală, ci în majoritatea cazurilor vorbim de diverse procente – cote generoase în cazul unor transferuri viitoare. Sorin Drăgoi a ținut să prezinte ieri această listă cu juniori în coproprietate poate pentru a întări cât de grea e ”moștenirea”.


Oricum, situația e foarte interesantă în condițiile în care unor puști li s-au pus procente în 2012, la trecerea în coproprietate cu ACS Poli, când nici măcar nu aveau 11-12 ani împliniți.

”Sunt poate lucruri care nu s-au știut. Un tabel cu jucători care sunt în coproprietate cu FC Timișoara. Patru jucători sunt 50/50%: Golda, Jivcovici, Lazăr și Sorescu, cu 60 Poli/40% societatea lui Marian Iancu sunt Codrean, Dincă, Fridrich, Lazăr, Sturz, Motreanu, Istrate, Popa, Sporin și Totic. Grupa 99-2000 (70/30%): Andreici, Cochințu, Contra, Dumitru, Dorobanțu, Haruț, Mezin, Găvruță, Pop și Dan Denis Florea. 80/20% sunt un număr de 24 de juniori”, a declarat Sorin Drăgoi.

După cum se vede e vorba de nume parțial consacrate, precum Denis Golda (împrumutat la Ripensia), Deian Sorescu, Harald Fridrich și Denis Haruț (componenți ai echipei mari în acest sezon).

Sorescu, caz pierdut

Apropo de Deian Sorescu, care va împlini 20 de ani anul acesta, președintele lui ACS Poli a făcut ieri câteva precizări. Clubul a renunțat să se judece cu jucătorul, care, prin urmare, va avea curând cale liberă să semneze cu cine dorește. ”Sîntean e singurul care nu a semnat cu clubul. Restul au semnat, de bunăvoie și nu amenințați, cum susțin colegi de ai voștri din presă… Legat de Sorescu, am avut o cauză și s-a judecat, el rămânând în continuare legitimat la club dar neputând fi folosit în jocuri deoarece șansele de a câștiga procesul, mai departe, erau foarte mici. Am decis de comun acord că nu mai are rost să mai ținem, la sfatul avocaților și după o discuție cu părintele acestuia, care a venit la club, și pe ultima 100 de metri a promis că va semna cu clubul iar fiul lui a spus că nu vrea”, a conchis Drăgoi. O ”afacere” pierdută de club, dar cu minusuri și pentru Deian Sorescu, cel care debutase bine în Liga I sub comanda lui Ionuț Popa pentru ca apoi să stea pe tușă câteva luni bune.

1 COMENTARIU

  1. Parintii afla doar acum de aceasta intelegere a acs-ului cu fosta societate a lui Iancu., asta in conditiile in care, la semnarea acordului de joc, au intrebat si li s-a spus ca cedarea e gratuita! Nu e o mostenire lasata de altii ci de catre cei din conducerea ACS-ului care a acceptat aceasta impovarare, in conditiile in care societatea in insolventa a lui Iancu i-ar fi pierdut fara drept de a solicita ceva in lipsa unei asemenea accept aberant. D-nule Dragoi, va informez ca nu presa spune ca ati amenintat juniorii ci o spun chiar ei. I-ati amenintat cu suspendarea pe toti care nu au raspuns chemarii dvs. si incetati sa va mai plangeti de o mostenire la care a contribuit chiar conducerea clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.