Acţiune SPECIALĂ a poliţiştilor rutieri bănățeni, desfăşurată în trafic. Câte sancţiuni au...

Acţiune SPECIALĂ a poliţiştilor rutieri bănățeni, desfăşurată în trafic. Câte sancţiuni au fost aplicate

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 500 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri din CaraşSeverin pe parcursul unei întregi săptămâni, într-o acţiune care i-a vizat pe şoferii care nu purtau centura de siguranţă şi care nu foloseau corespunzător telefonul mobil. Acţiunea a fost organizată la nivel naţional de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În perioada 13-19 martie 2017, la acțiunea din Caraș-Severin au participat 37 de poliţişti, care au apluicat 466 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto sau pasagerilor care nu au folosit centura de siguranţă pe drumurile publice.


Sau mai constatat alte 22 de abateri privind utilizarea telefoanelor mobile fără dispozitive hands free.

Există şi excepţii de la obligaţia portului centurii de siguranţă. Conform Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, singurele categorii de persoane care pot circula fără centura de siguranţă sunt: femeile în stare vizibilă de graviditate, şoferii care execută servicii de transport public de persoane în regim de taxi când transportă pasageri, instructorii auto şi examinatorii în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere”, au transmis reprezentanţii IPJ Caraş-Severin.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.