ALERTĂ Pești morți din cauza poluării, în România și Serbia. Vezi ce...

ALERTĂ Pești morți din cauza poluării, în România și Serbia. Vezi ce s-a întâmplat FOTO

0
DISTRIBUIȚI
pesti morti
Pești morți pe un pârâu din Banat

Alertă în vestul țării, dar și într-o localitate din Serbia, aflată la granița cu România. Potrivit Grupului Ecologic de Colaborare Nera, un număr foarte mare de pești morți sau degradați au fost observați de către localnici plutind pe apa pârâului Crivaia, din județul Caraș-Severin, în urmă cu trei zile.

Peștii au fost observați în zona satului Iam, comuna Berliște, la 1,3 kilometri de granița cu Serbia, pe un afluent local al pârâului Vicinic. O parte dintre peștii morți sau degradați au fost recuperați pentru consum de către localnici. Se pare că astfel de pești au fost observați și pe un pârâu din Serbia.

„Oficiali locali ne-au informat că în acest caz au fost anunțate Poliția, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului și Serviciul de Gospodărire a Apelor Reșița. Conform informațiilor pe care le-am primit de la voluntarii de la Asociația Deliblatika din Serbia, pești morți sau degradați plutind pe apa râului Caraș au fost observați în aceeași perioadă și în dreptul localității Vojvodinci din Serbia care este situată în aval cu cca 3 Km de confluența pârâului Vicinic cu râul Caraș.


Asociația Deliblatika a notificat autoritățile din Serbia și a cerut explicații”, transmite Grupul Ecologic de Colaborare Nera.

Voluntarii din cadrul ONG-ului solicită „explicații credibile” din partea autorităților din România privind cauza acestui incident de mediu. „Spunem explicații credibile deoarece într-un caz similar care a avut loc în anul 2015 pe râul Nera, pe cursul din zona Văii Almăjului, Administrația Bazinală de Apă Banat Timișoara ne-a explicat că peștii au murit ‘loviți de copitele cailor’ de la căruțele ce treceau prin vadurile de pe râul Nera, iar celelalte autorități (Poliție, Garda de Mediu) au acceptat și ele aceste explicații”, comunică GEC Nera.

Potrivit Reper 24, pârâul din județul Caraș-Severin a fost poluat cu dejecții animale provenite de la o fermă de animale din comuna Berliște.

Foto: John Gavrilescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.