Alina Gorghiu: „Am decontat mai mult stângăciile guvernului tehnocrat, decât am capitalizat...

Alina Gorghiu: „Am decontat mai mult stângăciile guvernului tehnocrat, decât am capitalizat punctele”. Ce spune senatorul de Timiș despre intrarea lui Dacian Cioloș în PNL VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, a vorbit astăzi la emisiunea PRESSALERT LIVE despre situația momentană a partidului din care face parte, dar și despre deciziile luate în trecut, atunci când liberalii au ales să-l susțină pe Dacian Cioloș în funcția de premier. Senatorul PNL de Timiș a menționat că, dacă ar fi luat în trecut alte decizii, rezultatul actual ar fi fost diferit.

„Faptul că nu s-a făcut foarte repede după alegerile prezidențiale un congres, ne-a costat. Decizia pe care am luat-o cu Dacian Cioloș nu o regret, a fost una sănătoasă la momentul respectiv. Am un regret, că nu am reușit la momentul în care Ponta și-a dat demisia din Guvern, și am fost unul de cumpănă, nu am reușit să convingem celelalte partide politice parlamentare că alegerile anticipate sunt cea mai sănătoasă soluție. Klaus Iohannis nu avea cum să genereze soluția anticipatelor, dacă nu exista un consens parlamentar. Cred că altcumva s-ar fi scris istoria”, a explicat senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu.

În completare la capitolul susținerii lui Dacian Cioloș, invitatul PRESSALERT LIVE a spus că „nu a fost nimic netransparent, vă aduceți aminte secvența în care PNL, într-un birou național, și-a asumat să propună un candidat de prim-ministru din afara partidului, acela a fost un moment important. Dacă aș da timpul înapoi, nu știu dacă ar mai fi aceeași idee care să întâmpine unanimitatea colegilor mei. La momentul acela părea cea mai sănătoasă propunere. Din secunda în care l-am propus prim-ministru, PNL a fost cel mai onest susținător al dânsului, ne-am asumat cu bune, cu rele, și am decontat stângăciile unui guvern tehnocrat, mai puțin am capitalizat punctele, dar și din pricina comportamentului pervers al PSD”, a declarat Alina Gorghiu.

În ceea ce privește viitorul lui Dacian Cioloș în PNL, senatorul liberal crede că sunt printre ultimele momente în care se mai poate concretiza ceva.


„Am spus-o, nu o dată, că mi-ar fi plăcut să fie un om mai determinat, nu doar în actul de guvernare. Mi-ar fi plăcut să-l văd mai om politic. A fi om politic înseamnă să ai coloană vertebrală, să fii asumat, să ai poziții tranșante și să nu îți fie frică să-ți spui punctul de vedere nici atunci când presa sau societatea are altă părere. Asocierea momentană a lui Cioloș cu PNL este tardivă. Au fost destule invitații din partea noastră ca să se alăture, colegii mei au înțeles că ezitările sale au la bază o temere, un motiv, habar nu am care este rațiunea comportamentului său, dar mă tem că sunt printre ultimele momente în care poate ajunge om politic. Este stric opțiunea domniei sale. Acum cred că avem destule resurse interne, încât să venim cu o echipă bună, articulată”, a specificat Alina Gorghiu la PRESSALERT LIVE.

Senatorul PNL de Timiș a comentat și celebrul filmuleț din campania electorală, în care a conversat cu un copil și care s-a dovedit a fi un fiasco. „Te costă un filmuleț într-o campanie electorală, care acum se dovedește a fi cât se poate de adevărat. Sunt materiale de campanie creative care te ajută sau altele care se întorc împotriva ta. Dacă trag linie, nu a fost cel mai inspirat moment de campanie, însă nu are niciun sens să vă spun de unde a pornit. Mesajul pe care voiam să-l transmit e că suntem martorii unei campanii PSD care, din păcate, e una mincinoasă și nu are nicio legătură cu mesajele pe care le au în campanie”, a specificat Alina Gorghiu.

Trecând la eventualii oameni care să conducă Partidul Național Liberal, senatorul liberal a spus că „Ludovic Orban ar fi un candidat puternic, iar Cătălin Predoiu este deja un candidat anunțat. L-aș nominaliza și pe Ilie Bolojan, un primar cu o rețetă de succes în spate, dar și pe Adriana Săftoiu care în sondajele făcute la București stătea foarte bine în opțiunile electoratului, o femeie cu un dar al vorbirii”, a declarat Alina Gorghiu în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.