Ambasadorul Germaniei în România, aflat în vizită la Timișoara, despre atentatul de...

Ambasadorul Germaniei în România, aflat în vizită la Timișoara, despre atentatul de la Londra: „Arată că nu există nimeni în lume care poate fi apărat eficient”. Ce soluție a propus

0
DISTRIBUIȚI
ambasador germania
Ambasadorul Germaniei în România, în vizită la Timișoara.

Noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt, consideră că atacul de la Londra, din această săptămână, ne arată că nimeni în lume nu poate fi apărat eficient de astfel de atentate teroriste.

„Din păcate, tocmai ultimul atentat, cel de la Londra, pentru care nu putem să ne arătăm decât compasiunea și solidaritatea cu Anglia, a arătat că nu există nimeni în lume care poate fi apărat eficient de astfel de atentate.


Nu există o apărare completă. De aceea, am convingerea că problemele securității comune trebuie mult mai puternic puse în centrul intereselor noastre europene comune”, a declarat Cord Meier-Klodt.

Totodată, ambasadorul Germaniei în România mai este de părere că astfel de evenimente tragice ar trebui să ne apropie unii de alții.

„Zilele acestea sărbătorim 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma ale comunității economice europene. Este și o bună ocazie de a decide asupra priorităților pe care vrem să bazăm viitoarea Europă. Una dintre aceste priorități ale interesului nostru comun trebuie să fie tocmai problemele securității interne, dar și a securității granițelor externe. Evenimente ca acesta recent de la Londra sunt acel prilej care ne îmbie să ne apropiem unii de alții și să nu permitem să fim dezbinați”, a precizat Cord Meier-Klodt.

Ambasadorul Germaniei în România a participat, astăzi, la o conferință de presă organizată la Prefectura Timiș. De asemenea, Cord Meier-Klodt s-a întâlnit, în această dimineață, cu președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, cu care a discutat despre învățământul profesional dual și despre promovarea limbii și culturii germane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.