Ambasadorul Rusiei în România despre mitingurile în urma cărora mai mulți manifestanți...

Ambasadorul Rusiei în România despre mitingurile în urma cărora mai mulți manifestanți au fost arestați: „Nu au îndeplinit prevederile legislației rusești”

0
DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Rusiei în România și-a exprimat, vineri seara, la Timișoara, punctul de vedere cu privire la mitingurile de duminică din Rusia împotriva corupției, în urma cărora sute de manifestanți au fost arestați. Astfel, Valery Kuzmin a precizat că în unele orașe, protestele nu au îndeplinit “prevederile legislației rusești”, adică au fost organizate în locuri în care legea nu permitea acest lucru.

„Acum două, trei zile, în Rusia au avut loc niște demonstrații care au fost împotriva corupției, lucru susținut de toți rușii, cum probabil acest lucru este susținut și de toți românii. Demonstrațiile care au avut loc au fost o exprimare liberă a părerilor unor cetățeni, dar în unele orașe, acestea nu au îndeplinit prevederile legislației rusești. Conform legislației rusești în vigoare, autoritățile locale pot stabili locurile în care manifestările pot să aibă loc și acești manifestanți nu au luat în calcul că s-a interzis să fie manifestări în anumite locații.


Cei care au încălcat această prevedere legislativă au fost reținuți temporar de poliție și li s-a explicat că este impermisibil să procedeze în felul acesta, iar cei mai activi au primit amenzi sau în unele cazuri au primit pedepse de detenție de zece zile în care o să facă ceva util pentru societate, de exemplu, o să măture străzile”, a declarat ambasadorul Federației Ruse în România, la Timișoara.

Valery Kuzmin a vorbit și despre inspecția de evaluare la Divizia 2 Infanterie Buzău, efectuată în perioada 27 – 29 martie de către o echipă de verificare din Federația Rusă și a precizat că Rusia îi invită pe reprezentanții NATO la toate exercițiile militare mari care se desfășoară pe teritoriul țării, dar că nu toți accept invitațiile.

„Există o serie de acorduri în Europa privind măsurile de consolidare a încrederii în domeniul militar și asemenea inspecții reciproce, precum cea efectuată de experții ruși, se întâmplă în mod regular și planificat, pe baza acelor acorduri privind măsurile de încredere în domeniile militare’. În completarea acestor acorduri, Rusia îi invită în mod regulat pe reprezentanții militari ai NATO la toate exercițiile militare cât de cât mari, care se desfășoară pe teritoriul Rusiei, dar nu toți le onorează”, a precizat ambasadorul Federației Ruse în România.

Valery Kuzmin s-a aflat, miercuri, într-o vizită de lucru în județul Timiș. Ambasadorul s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerț Timiș, cu reprezentanți ai comunității de afaceri locale, dar și cu prefectul Mircea Băcală.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.