Aparate de jocuri de noroc, viori și drujbe, scoase la vânzare la...

Aparate de jocuri de noroc, viori și drujbe, scoase la vânzare la magazinul ANAF din Timișoara. Care sunt prețurile FOTO

0
DISTRIBUIȚI

În magazinul de bunuri confiscate din Timișoara al ANAF clienții pot găsi chiar și aparate de jocuri de noroc, o vioară veche de peste o sută de ani sau drujbe. Mașinile și casele confiscate sunt scoase la licitație.

În urmă cu patru ani, Direcția Generală a Finanțelor Publice a județului Timiș și-a dechis propriul magazin. Acesta funcționează în apropierea Pieței 700, iar timișorenii pot găsi, la preț de chilipir, produse din cele mai diverse.

Și asta pentru că aici se valorifică bunuri intrate în proprietatea privată a statului, potrivit legii. Concret, este vorba de produse care sunt comercializate fără acte în piețele din Timișoara, în general, ridicate în urma unor controale, dar și de cele confiscate la vamă, precum adidași sau parfumuri de firmă.

Emil Păun, reprezentant al magazinului ANAF din Timișoara, ne spune că majoritatea produselor scoase la vânzare sunt haine și încălțăminte. Însă, prea puține sunt de firmă, pentru că mai rar sunt confiscate bunuri la vamă.

“Cam ce produse se vând în piețele din Timișoara avem și noi în magazin, pentru că asta se confiscă. De exemplu, toate hainele și încălțămintea pe care le vedeți acum în magazin sunt de la un comerciant din zona Brâncoveanu care le vindea fără acte”, povestește Emil Păun.

Astfel, aflăm că o pereche de teniși costă în magazinul ANAF din Timișoara doar 7,5 lei, niște șlapi de vară – 2,5 lei, borsetele se vând cu 3,5 lei, iar pantalonii scurți cu 5 lei. De asemenea, sunt comercializate și rochii de seară cu prețuri cuprinse între 50 și 80 lei, costume pentru bărbați, care costă în jur de 150 lei, pantofi eleganți de femei sau de bărbați, cu prețuri între 20 și 40 lei, chiloți sau ciorapi, care costă între 4 și 8 lei, cămăși cu 18 lei sau cravate cu 6 lei.

Reprezentantul magazinului ANAF ne spune, însă, că cele mai căutate produse de către timișoreni sunt dulciurile, doar că astfel de produse sunt mai rar confiscate.

Pe lângă îmbrăcăminte și încălțăminte, în magazinul de valorificări bunuri confiscate din Piața 700 se găsește și vopsea lavabilă, două biciclete, care costă între 20 și 65 de lei, trolere cu 65 de lei, parfumuri care costă între 8 și 18 lei, seturi de cuțite – 40 lei, ochelari de soare, ce pot fi cumpărați cu prețuri între 6 și 10 lei, precum și ochelari de vedere, reduși de la 5 lei la 3,75 lei.

„Prețurile inițiale ale produselor comercializate în magazin sunt stabilite de către o comisie de valorificare din cadrul direcției fiscale. Produsele care nu sunt vândute într-o anumită perioadă de timp încep să fie reduse chiar și de trei ori”, explică Emil Păun.

Printre produsele inedite care se găsesc în magazinul ANAF din Timișoara se numără și patru aparate de jocuri de noroc, aflate la intrare. Prețul lor inițial a fost de 200 lei, dar acum se vând cu 70 lei. “Am avut mai multe astfel de aparate, dar s-au vândut. Unii oameni mi-au spus că transformă aparatul în bar și țin băuturile în el”, a precizat Emil Păun.

De asemenea, mai găsim și câteva drujbe, care costă între 280 și 420 lei, un telefon inteligent cu 200 lei, aparate radio pentru mașină, care costă 30 lei, cosmetice de firmă – 3,5 lei, un calorifer electric cu 120 lei.

Programul de lucru este de luni până joi, între orele 09.00 – 14.00, vineri – între orele 09.00 – 12.00, iar sâmbăta și duminica magazinul ANAF din Timișoara este închis.


În total, la nivel național, sunt 22 astfel de magazine.

“În anul 2016, valoarea mărfurilor confiscate care au intrat spre valorificare în magazinul deținut de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara a fost de 362.119 lei. La nivelul anului 2016 s-a valorificat peste 80% din marfa existentă în stoc”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Mircea Simeria, director general Direcția Finanțelor Publice Timișoara.

Mașini și apartamente din Timișoara, scoase la licitație de ANAF

Cel mai scump produs din magazinul ANAF din Timișoara este o vioară Antonius Braun, fabricată în anul 1908, care costă aproape 6.000 de lei, însă aceasta se vinde prin licitație publică.

De altfel, pentru toate bunurile cu valoare mare, cum sunt mașinile, apartamentele și vilele confiscate, ANAF organizează licitații. Potrivit unui anunț postat pe site-ul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara, au fost scoase la licitație, la începutul lunii martie, o garsonieră în Calea Buziașului, prețul de pornire fiind 87.750 lei, dar și o casă de locuit pe str. Andrei Mureșan cu 125.000 lei.

De asemenea, la licitație au fost scoase și mai multe mașini, printre care un autoturism Renault Clio, an 2003, cu 4.700 lei, un Citroen BX, din 1989, cu 214 lei, dar și o autoutilitară Mercedes Benz Sprinter, prețul de pornire fiind 6.000 lei. Cei care doresc să participe la licitațiile organizate de ANAF trebuie să facă dovada plății taxei de participare, care reprezintă 10% din prețul de pornire a licitației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.