ASU Politehnica, pregătită la capitolul ”inteligență” pentru vizita Daciei Unirea Brăila. Care...

ASU Politehnica, pregătită la capitolul ”inteligență” pentru vizita Daciei Unirea Brăila. Care e starea de spirit a timișorenilor înaintea primului meci acasă în 2017

0
DISTRIBUIȚI
ASU Politehnica revine pe ”Știința”

”Băieții în ghete” se pregătesc pentru primul meci oficial de pe teren propriu în 2017. ASU Politehnica Timișoara primește sâmbătă replica celor de la Dacia Unirea Brăila, într-un duel al echipelor care au întrecut așteptările în runda care a marcat reluarea Ligii a II-a. Alb-violeții au un avantaj în privința informațiilor despre adversar prin transferul portarului Victor Gîrlea.

Atât ASU Poli, cât și Brăila, au început cu dreptul anul. Bănățenii au remizat la Suceava, în timp ce Dacia a trecut pe teren propriu de UTA. ”E un meci greu, deși au pierdut mai mulți jucători au făcut un joc bun împotriva lui UTA, au câștigat. Au un moral bun. Și noi avem un moral bun după egalul de la Suceava, ar fi fost mai bun dacă am fi câștigat. Va fi un meci de care pe care, dorim să vină cât mai multă lume, să ne susțină, să ne împingă de la spate să obținem cele trei puncte. Au jucători rapizi, și în tur ne-au pus astfel probleme. Au pierdut jucători în atac și au improvizat pe lateral cu jucători de viteză. Precum Costel Roșu, care a dat două goluri, infilitrat între fundașii arădenilor, el provine din mijlocul terenului și e imprevizibil”, a declarat Sorin Brîndescu.

În tur brăilenii s-au impus cu 4-1 după un începtul bun al timișorenilor, care au deschis scorul prin Blănaru. Față de acel joc lucrurile s-au schimbat în ambele tabere. Una dintre mutările iernii îi pot avantaja pe bănățeni. Portarul Victor Gîrlea a sosit chiar de la Dacia Unirea. ”Va fi un meci dificil, primul din retur în fața propriului public. Cunosc echipa din Brăila destul de bine. Au câțiva jucători destul de buni, care pot face diferența, dar cred că am pregătit destul de bine jocul și putem să obținem cele trei puncte.


E decizia antrenorului, dar echipa poate să se bazeze pe mine în orice moment. Sunt pregătit. Am urmărit meciul lor cu UTA, s-a jucat pe contre. Echipa din Brăila a fost mai agresivă și și-a dorit mai mult victoria. Nu știu câte probleme pot să pună ei în deplasare. Știu din perioada petrecută acolo că acasă își doreau de fiecare dată victoria iar afară să obțină ce se poate”, a spus tânărul goalkeeper. Gîrlea a fost rezervă în duelul cu Foresta. Acesta poate oferi și informații din interiorul trupei pregătite de Alin Pânzaru.

”A plecat atacantul-junior Muscă la Juventus, el a dat mai multe goluri. Mijlocașul central Petean, ex-Oțelul, a plecat la muncă în Germania. S-a mai schimbat, nu mai joacă Frunză din ce am înțeles. Îl au pe Neagu, un jucător foarte bun iar Marco Enciu, din Timișoara, a plecat și el în Germania. Le-a mai venit un jucător de la Afumați (n.r. Moglan), în rest sunt cam aceiași jucători”, a precizat Victor Gîrlea. Brăila i-a suplinit plecarea prin aducerea portarului Albert Popa.

Brîndescu: ”Nu suntem salvați”

Deși prin retragerea Tărlungeniului și a Vâlcei calculele s-au simplificat pentru ASU Poli, tehnicianul Sorin Brîndescu consideră că ar fi o greșeală ca elevii săi să se creadă salvați. ”Sperăm să nu ne relaxăm decât în momentul în care suntem salvați de la retrogradare. Vrem nu vrem, toată lumea spune că s-au retras două și nu mai retrogradează nimeni, campionatul e mai mult amical. Dar nu e așa, pentru că noi suntem conștienți că noi, Balotești și Metalul ne batem pentru a supraviețui. Una va retrograda, sperăm să nu fim noi aceia”, a subliniat Brîndescu.

ASU Poli nu se va putea baza în continuare pe singurul fundaș stânga de meserie rămas în lot, Carol Taub, și nici pe mijlocașul împrumutat de la Ripensia, Adrian Ungureanu. În schimb, au revenit în programul normal Laurențiu Telescu și juniorul Darius Neamțu. O altă veste bună pentru gazde e că terenul ”Știința” se prezintă în condiții bune după ce a avut de suferit în toamnă. Echipa avea astăzi programat antrenamentul în centrul orașului pentru a se reacomoda cu terenul de joc. ”Acum vrem să ne reacomodăm, terenul se prezintă chiar foarte bine și vrem să se prezinte și mai bine la meci, mâine îl tăvălugim, îl aranjăm puțin”, a conchis ”principalul” alb-violeților.

Partida ASU Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila se dispută sâmbătă, de la ora 15.00, pe Stadionul ”Știința”, în etapa a 23-a a Ligii a II-a. Oaspeții ocupă locul 8, cu 29 de puncte, în timp ce ”Băieții în ghete” sunt pe 14, cu 20 de puncte, cu șapte mai mult decât Metalul, ultima clasată dintre echipele rămase în competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.