SINUSOIDAL ”Leii din Banat” au pierdut din nou în fața Sibiului. Ce...

SINUSOIDAL ”Leii din Banat” au pierdut din nou în fața Sibiului. Ce spune Tudor Costescu despre ultimul eșec suferit de BC SCM Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Emanuel Titus

BC SCM Timișoara nu a reușit să lege, deocamdată, două succese consecutive în grupa 1-6 a Ligii Naționale. Mai mult, CSU Sibiu a fost pentru a patra oară din patru ocazii învingătoare în fața ”leilor”, scor 85-90.

Sibiul a început mai bine jocul și a avut +7 din primul sfert, unul încheiat 17-21 în urma coșului lui Jeremic. În sfertul 2 Komatina avea să-și aducă echipa în avantaj, la 26-24, dar gazdele au avut un avantaj fragil la pauza mare: 37-36. Sfertul 3 le-a aparținut însă vizitatorilor. Hardy și Dragoste au pus un avantaj aparent confortabil pentru Sibiu, de +11. Ultima pătrime s-a reluat de la 55-64, dar lucrurile aveau să devină foarte interesante pe final. Ușor ușor însă diferența s-a micșorat. Popa Calotă contribuind cu reducerea la cinci puncte a ecartului. Când mai erau aproape șase minute din meci Tohătan reduce la 69-73. Dar din acest moment lupta pentru recuperare a deficitului a decurs greoi. Diaz a reușit să facă 79-82 cu un minut și 15 secunde înaint de final, apoi după o dispută pentru un ”autocoș” anulat marcatorul de serviciu, Jeremci, a scăzut chiar la două puncte și mai erau 19 secunde de meci. Bănățenii ratează însă apoi un atac și strategia faulturilor imediate nu funcționează. Ardelenii reușind să convertească toate ”liberele”.


Mai mult, s-a încheiat 85-90 după un nou atac ratat.

Mladen Jeremic a fost din nou principalul marcator al ”leilor”, cu 21 de puncte azi. Pentru gazde au mai marcat: Komatina (16 puncte), Drăgușin (9), Popa Calotă (14), Diaz (19) și Tohătan (6). Oaspeții l-au avut, în schimb, din nou în formă excelentă pe Igor Mijajlovic, autor a 28 de puncte și opt asisst-uri.

”Am făcut multe greșeli”

Tehnicianul Sibiul a spus după meci că nu pune mare preț pe ”recordul” împotriva BCT-ului. ”Vine play-off-ul… nu are rost să ne gândim la meciurile trecute, la niciunul, va fi altceva. A fost a treia deplasare consecutivă. Îmi reproșam că trebuia să-mi odihnesc jucători. Băieții sunt obosiți… Suntem o echipă care reușim să câștigăm cu echipele sub locul 3. Noi nu am reușit să batem Clujul și Steaua, felicităm Timișoara că ei au reușit acest lucru. Sperăm să terminăm și noi campionatul fără ca o echipă să fie neînvinsă cu noi. Inițial am avut obiectiv 1-6, acum vrem să încheiem pe 3, e foarte greu să ne menținem. Cred că ne-am autodepășit, dacă am ajunge în semifinale ar fi o realizare, suntem una dintre echipele cele mai puțin costisitoare”, a declarat Dan Fleșeriu, tehnicianul Sibiului.

De partea cealaltă, ”principalul” gazdelor nu crede că oboseala a fost decisivă. În urmă cu doar trei zile echipa sa învingea pe teren propriu Piteștiul. ”Consider ca am făcut multe greșeli individuale. Cel puțin în apărare am fost de multe oric descoperiți. Am marcat totuși 85 de puncte, deși am ratat multe aruncări lbere. Nu am reușit să câștigăm duelurile individuale. Nu aș vrea să ne ascundem după scuza oboselii. Dar am făcut greșeli. Nu pot să spun că fiziul, ci presiunea psihică a contat mai mult. Nu vorbesc de decizia în sine, a fost un moment tardiv… Sunt arbitri internaționali, cu experiență. Sigur că era un moment important. Erau două puncte nu trei, asta este. Nu pot spune că acolo s-a pierdut meciul, ne-ar fi adus mai aproape. Ne-a costat. Sper să ne refacem fizic. Urmează un meci greu, la echipa campioană…”, a spus Tudor Costescu.

Peste trei zile, vineri, de la ora 19.45, timișorenii joacă la Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.