Autogolurile au lăsat-o pe ASU Politehnica fără punct sub Tâmpa. Doi jucători...

Autogolurile au lăsat-o pe ASU Politehnica fără punct sub Tâmpa. Doi jucători au debutat pentru timișoreni împotriva Brașovului

0
DISTRIBUIȚI

”Băieții în ghete” nu au reușit s-o împiedice pe FC Brașov în deplasare. ASU Politehnica s-a bătut practic singură sub Tâmpa. Andrei Țugui, în prima repriză, respectiv Ioan Mera, în partea secundă, au introdus mingea în propria poartă, autogoluri care au consfințit totodată și scorul final, 2-0 pentru gazde.

Reveniți la sistemul cu patru fundași, timișorenii au început ezitant partida de sub Tâmpa. Deși în minutul 15 Bădăuță a arătat că se poate pătrunde ușor și prin careul ”stegarilor”, gazdele au dominat aproape complet în prima jumătate de oră. În minutul 22, ex-timișoreanul, dar de la ACS Poli, Goge, centrează pentru tânărul Moldoveanu, a cărui reluare e însă direct în brațele lui Victor Gârlea, aflat la primul meci în poarta ”Băieților în ghete”. La fel ca Adrian Ungureanu în linia de mijloc. Peste opt minute același Goge trimite periculos din lovitură liberă și Țugui, talonat de Poverlovici, trimite nefericit în propria poartă. După acest gol ASU Poli a ieșit mai mult la joc, dar gazdele puteau avea și 2-0 în minutul 43, când ”libera” lui Enceanu de această dată lovește bara din dreapta lui Gârlea. Peste un minut însă Birău putea egala dacă ar fi cadrat serviciul excelent venit de la Motreanu.

Druckerii au fost la înălțime într-o zi de luni, la 400 de kilometri distanță.


Foto: Peluza Sud / Facebook

La reluare gazdele au avut o nouă șansă prin Enceanu (min. 46), al cărui șut ocolește de puțin stâlpul din dreapta al porții timișorene. Apoi însă, ASU Politehnica a arătat o altă față. Încurajată poate și de prestația galeriei viola, echipa lui Sorin Brîndescu a fost periculoasă prin Bădăuță și Vucea, ambii încercându-l pe un alt debutant, Căucă, la colțul scurt. În minutele 52, respectiv 53. În replică, Brașovul putea profita de avântul oaspeților tot prin Enceanu (56), care a reluat peste poartă din câțiva metri. La fel ca în tur, echipa bănățeană părea mai proaspătă pe final dar cu 15 minute rămase de disputat o nouă fază fixă îi vine de hac. Iulian Popa bate pe jos și mingea îl depășește pe Gârlea doar pentru ca Mera să trimită și el în direcția greșită. Timișorenii nu și-au creat ocazii clare, în ciuda posesiei bune și pleacă acasă fără punct. Pentru FC Brașov acest rezultat e important în vederea luptei pentru promovare, echipa lui Cornel Țălnar urcând pe locul 2.

ASU Poli rămâne pe 14 și va sta în runda următoare, când Brașovul joacă chiar la Balotești – gruparea ilfoveană care îi poate depăși pe timișoreni în clasament printr-un succes.

FC Braşov: Căucă – Băjan, Poverlovici (cpt.), Ichim, Ct. Stan – Chitoșcă (85 Sburlea), Enceanu, Vl. Munteanu, Goge (55 I. Popa) – Grigorie (73 Istrati), R. Moldoveanu. Antrenor: Cornel Ţălnar.

ASU Politehnica Timișoara: Gârlea – Motreanu, Bilia (cpt.), Mera, Ghinescu – Nicolescu – Vucea, Birău (70 Giuricici), Ad. Ungureanu (65 Blănaru), Ţugui (86 Teut) – Bădăuţă. Antrenor: Sorin Brîndescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.