Buget suplimentar pentru Retim sau camere de filmat în staţiile RATT. Vezi...

Buget suplimentar pentru Retim sau camere de filmat în staţiile RATT. Vezi ce solicitări au mai fost la dezbaterea bugetului Timişoarei

0
DISTRIBUIȚI

Dezbatere importantă pe tema bugetului Timişoarei, astăzi, la Primăria Timişoara. Discuţiile au început cu o prezentare a bugetului susţinută de primarul Nicolae Robu, care le-a explicat participanţilor pe ce vor fi cheltuite cele 1,4 miliarde de lei pe care le are la dispoziţie municipalitatea în acest an. Unul din protestatarii #Rezist a cerut primăriei ca pentru anii viitori să se consulte populaţia Timişoarei înainte de a se întocmi bugetul pentru a stabili care sunt investiţiile pe care oameni şi le doresc sau de care au nevoie.

Cristi Brâncovan, timişoreanul renumit pentru lupta vehementă împotriva hoţilor de buzunare care îşi fac veacul prin vehiculele RATT a cerut ca staţiile regiei să fie dotate cu camere video. Primarul a explicat că o parte din staţiile RATT vor fi dotate cu camere de luat vederi, felicitându-l pe Brâncovan pentru modul în care gestionează problema hoţilor de buzunare, asta deşi în trecut acelaşi subiect l-a făcut pe primar să îl insulte pe timișorean.


O altă solicitare făcută de Brâncovan a vizat tratarea cu celeritate a lucrărilor de la IV şi amânarea construirii podului peste Bega în zona Jiul.

Un alt participant a avut o întrebare legată de sala polivalentă care se va construi cu bani de la CNI. Viceprimarul Dan Diaconu a susţinut şi el opinia primarului Nicolae Robu, explicând că stadionul şi sala polivalentă trebuie construite în oraş. Alţi participanţi din cartierele mărginaşe au atenţionat că în zonele în care locuiesc ei este nevoie de bani pentru repararea străzilor, dar şi de linii de transport public.

Consilierul local PNL Lucian Căldăraru a cerut amplasarea unui monument pe teritoriul Timişoarei, monument prin care să li se amintească celor care trec pe lângă el că de aici a izbucnit Revoluţia din 1989. O întrebare interesantă a venit din partea unei reprezentante a Colegiului Pedagogic care a dorit să ştie de ce în oraşe precum Cluj-Napoca elevii primesc burse până la media 8.5, iar în Timişoara criteriile sunt diferite. Aceeaşi femeie s-a arătat revoltată şi de faptul că fiului ei i s-a făcut rău după ce a fost transportat peste liniile de tramvai în timp ce se trata la Spitalul de Copii. Viceprimarul Dan Diaconu i-a explicat că bugetul pentru burse a crescut şi că situaţia de la Ţurcanu este una fericită, faţă de cea de la Spitalul Municipal unde clădirile sunt dispersate în tot oraşul.

Directorul Retim, Para Gheorghe, a solicitat administraţiei locale suplimentarea sumei alocatede la bugetul local pentru cheltuielile cu salubrizarea cu 2.100.000 de lei, pe motiv că societatea nu are bani să plătească taxa de depozitare a deşeurilor care este în valoare de 80 de lei pe tonă. Viceprimarul Dan Diaconu i-a explicat directorului Para că dacă suma apare în contractul dintre primărie, banii vor fi alocaţi. Managerul Retim a acuzat că solicitarea Retim este blocată de administraţia Robu, printre puţinele din ţară care nu vor introducerea taxării suplimentare a cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.