Cel mai mare târg universitar de joburi din România și-a deschis porțile...

Cel mai mare târg universitar de joburi din România și-a deschis porțile la Timișoara. Cum sunt ajutați absolvenții să se angajeze mai ușor

0
DISTRIBUIȚI

zilele carierei

La Timișoara are loc, în aceste zile, cel mai mare târg universitar de joburi din România. În total, mii de oferte de angajare, practică și internship sunt oferite de către 69 de companii studenților și absolvenților care trec pragul evenimentului „Zilele Carierei”.

Târgul este organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, iar ediția cu numărul zece a venit și cu o noutate. Este vorba de prezența a 12 companii din domeniul Construcții care caută absolvenți pentru a-i angaja.

“Mă uit în special după stagii de practică pe timpul verii, iar acum, față de data trecută, au venit mult mai multe companii din domeniul construcțiilor. Data trecută au fost doar două, dintre care doar una accepta studenți în practică. Acum sunt mult mai multe firme. Sper că voi avea mai multe șanse să mă angajez, dacă fac astfel de stagii. E foarte utilă practică, pentru că fără ea mergi în domeniu și nu ști absolut nimic, toate firmele cer ceva experiență, nicio firmă nu te acceptă dacă nu ști absolut nimic. Cred că această practică este un necesar, eu vreau să mă axez pe construcții, dar pe drumuri și poduri”, ne-a spus Samuel Florin Bacoș, student în anul doi la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, sunt așteptați să treacă pragul târgului mii de elevi, studenți și absolvenți.

“Sunt 69 de companii prezente, care au venit cu oferte de practică, internship și angajare pentru toate cele zece facultăți din cadrul universității. Mă bucur că am reușit pentru facultăți mai puțin cotate pe piața forței de muncă, respectiv pentru Facultatea de Construcții, să aducem 12 standuri care caută special studenți și absolvenți de construcții, plus alte 12 care caută și absolvenți de construcții, este un lucru extraordinar. Există un stand al Universității Politehnica și standurile companiilor.


Nu cred că este nimic mai palpabil ca elev să vii să vezi ce caută piața muncii, să vezi ce absolvent trebuie să fi și apoi să ceri informații despre facultatea pe care o vei urma”, a precizat Florin Bodin, directorul Centrului de Consiliere în Carieră din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Printre companiile participante la „Zilele Carierei” s-a numărat și Gauss, din Timișoara, ce are ca principal domeniu de activitate geodezia, topografia, cadastru și G.I.S. Firma timișoreană caută să angajeze topografi, operatori GIS și CAD, ingineri geodezi și ingineri proiectanți, având un avantaj candidații care cunosc limba engleză sau germană.

Evenimentul „Zilele Carierei” are loc în perioada 29 – 30 martie, la Restaurantul UPT din Complexul Studențesc. Târgul este parte a strategiei Universității Politehnica din Timișoara de facilitare a inserției rapide a studenților și absolvenților săi în piața muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.