CJ Timiş a DUBLAT şi în acest an cotizaţia către Asociaţia pentru...

CJ Timiş a DUBLAT şi în acest an cotizaţia către Asociaţia pentru Promovarea Turismului. Ce nemulţumiri au consilierii judeţeni

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş a aprobat, astăzi, cotizaţia pe care o va vira în acest an în conturile Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Timiş.

Asociaţia a fost constituită pe vremea când Călin Dobra era vicepreşedinte al CJ Timiş, ocupând totodată şi funcţia de preşedinte al structurii. După schimbarea conducerii CJ Timiş, preşedinte al asociaţiei a fost numit consilierul judeţean Mihai Ritivoiu, iar director al asociaţiei a rămas Delia Barbu.

Astăzi, aprobarea cotizaţiei către asocţie a stânit nemulţumiri în rândul mai multor consilieri. Spre exemplu, liberalul Marian Vasile a atenţionat că finanţarea a crescut extrem de mult în acest an şi că activitatea depusă pentru promovarea tursimului nu poate fi evaluată pentru că nu există criterii în acest sens. Consilierul PNL Adrian Păşcuţă a cerut la rândul lui ca directoarea asociaţiei să fie mai deschisă spre comunicarea cu aleşii judeţeni. Şi vicepreşedintele CJ Timiş Traian Stancu s-a plâns de modul defectuos în care Barbu comunică cu conducerea CJT.


Proiectul a fost totuşi votat de consilierii judeţeni, cu câteva abţineri.

„Sunt foarte mulţumit, de aceea am şi susţinut creşterea de la an la an a cotizaţiei respective. Este o creştere pe care noi ca şi consiliu judeţean avem obligaţia de a o achita ca şi membru în cadrul asociaţiei, vreau să vă spun că asociaţia ştiţi bine că a fost un proiect de suflet al meu, mi-aş dori mai mulţi la asociaţia de promovare, cât de mulţi este nevoie, pentru că sunt foarte multe obiective în judeţul Timiş care merită promovate pentru a fi puse în valoare. Acesta este rolul asociaţiei, de a crea evenimente ca să pună în valoare obiectivele turistice pe raza judeţului Timiş”, a declarat Călin Dobra despre finanţarea asociaţiei.

La înfiinţarea asociaţiei, cotizaţia era de 10.000 de lei. În 2015 CJ Timiş a virat 50.000 de lei în conturile asociaţiei, iar în 2016 200.000 de lei. Aceştia nu sunt singurii bani de care se foloseşte echipa condusă de Delia Barbu. Primăriile din judeţ sunt obligate să achite 50 de bani pe cap de locuitor către asociaţie, IMM-urile membre 2.000 de lei, iar firmele mari câte 3.000 de lei pe an. În ceea ce priveşte activitatea asociaţiei, trebuie spus că recent asociaţia a câştigat un proiect cu fonduri europene denumit Eco-Timiş, alături de Centrul de voluntari Pancevo, Camera de Comerț Pancevo și Asociația Miltonia, proiect care se referă la activități de dezvoltare și promovare a turismului pe malurile Timișului, în România și Serbia. Deocamdată asociaţia a realizat un singur eveniment anual, Zilele lacului Surduc, şi recent un eveniment de ciclism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.