Concert hip-hop cu una din cele mai cunoscute trupe de profil din...

Concert hip-hop cu una din cele mai cunoscute trupe de profil din ţara noastră, Paraziţii, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Trupa Paraziţii va susţine un concert extraordinar la Timişoara

Una din cele mai cunoscute trupe de hip – hop din ţara noastră, Paraziţii, va susţine un concert la Sala Olimpia (Sala Sporturilor Constantin Jude), joi, 27 aprilie, de la ora 20.00.

Paraziţii e una dintre primele trupe de hip hop din România formata din Cheloo, Ombladon şi FreakaDaDisk înfiinţată în martie 1994 de către Cheloo (Cătălin Ştefan Ion.  Primul album, „Poezii pentru pereţi”, produs independent, a fost lansat în 1995 şi a fost al doilea album de rap din România (după R.A.C.L.A. şi înainte de B.U.G. Mafia). Succesul vânzărilor atrage atenţia casei de discuri „Digital Records”. Urmează un nou album, lansat în aprilie 1996, purtând titlul „Nimic normal „. Un an mai târziu, trupa lansează „Suta”, ce avea să devină albumul rap al anului. În urma unor emisiuni dedicate scenei hip-hop din România, realizate de managerul trupei la radio FM4 Austria, Paraziţii atrag atenţia casei de film „Lotus Film” din Viena, care devine interesată de o colaborare în vederea realizării coloanei sonore a filmului Nordrand şi astfel Paraziţii devine  prima trupă de rap din România ce apare pe soundtrack-ul unui film, cu drepturi de autor plătite, alături de nume celebre precum Ace Of Base, Neneh Cherry, Kelly Family sau Leila K. Din martie 1999, Paraziţii încep oficial colaborarea cu Rebel Music, primul label underground din România, axat pe management, impresariat şi producţie.

În 1999, a apărut albumul „Nici o problemă”, la A&A Records. În luna august 1999 – videoclipul piesei „Bagabonţi ’99” egalează recordul de audienţă pe Atomic TV.


Următoarele albume poartă numele de „Iartă-mă” şi „Categoria grea”. La piesa cu acelaşi nume de pe album se face şi un videoclip care este cenzurat la scurt timp. Albumul pe care apare piesa „În focuri” se numeşte „Irefutabil” şi apare în noiembrie 2002, devenind cel mai vândut album al trupei -140.000 de unităţi.  Paraziţii înregistrează un videoclip la piesa „Bad Joke” de pe acest album, dar şi aceasta va fi cenzurată de CNA. Urmează scoaterea pe piaţă a videoclipului „Necomercial”. Paraziţii încep o campanie anti-CNA, astfel apare videoclipul „Jos Cenzura” în care apar personalităţi de marcă din România, dar şi Larry Flynt, preşedintele Hustler. În iarna lui 2004 apare albumul aniversar care sărbătoreşte împlinirea a 10 ani de muzică şi plecarea trupei de la labelul care i-a consacrat, Rebel Music. Apare clipul piesei „Fuck You Romania”, piesă care apare pe acest album aniversar numit „Primii 10 ani”, album dublu CD, apărut în varianta necenzurată şi cenzurată. Trupa va folosi pentru lansarea materialelor propria casă de producţie fondată cu ceva timp în urmă, 20CM Records.

În august 2005 apare Maxi single-ul „Violent” şi videoclipul piesei cu acelaşi nume. În decembrie 2005 apare albumul „Confort 3”, album ce aduce trupei Paraziţii atât succes, cât şi un nou conflict cu membrii CNA-ului. Clipul piesei „Praf”, single-ul ales pentru filmarea videoclipului, stârneşte reacţia CNA-ului care ajunge la concluzia că acest videoclip instigă la consumul de droguri. Urmează un nou clip Paraziţii, după care trupa ia o pauză pentru ca Ombladon şi Cheloo sa îşi lanseze fiecare câte un album solo. În 2009, Trupa Paraziţii se alatură postului Realitatea TV pentru campania „Noi vrem respect!”. Pentru a susţine campania, trupa lansează piesa cu acelaşi nume. Următoarele albume sunt „Slalom printre cretini (Reeditat)” şi „Tot ce e bun tre să dispară”.

Anul trecut, după 6 ani de la ultimul album semnat Paraziţii, trupa revine cu de-al 11-lea material, intitulat „Lovitură de pedeapsă”. „Este un album care se întoarce ca sonoritate înapoi în anii ’91-’97. Am folosit foarte mult tehnica samplingului şi este un album conceput şi scris foarte old school.”, spune Cheloo.

Biletele pentru concertul de la Sala Olimpia se găsesc la preţuri cuprinse între 40 şi 60 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.