Robert Lupu, după câștigarea Cupei României: ”Aveam nevoie de un trofeu”. Imagini...

Robert Lupu, după câștigarea Cupei României: ”Aveam nevoie de un trofeu”. Imagini SAVUROASE cu bucuria jucătorilor de la Informatica Timișoara GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1460146387">
Savio, unul dintre așii lui Robert Lupu. Foto: Adrian Pîclișan

Informatica Timișoara a reușit să câștige marți primul trofeu intern, Cupa României după un duel dramatic cu Autobergamo Deva. Antrenorul-jucător al bănățenilor, Robert Lupu, era încântat de succesul proiectului alb-violet în cel de-al doilea an de la startarea acestuia. Finala F4-ului de futsal a avut farmec mai mult prin tensiune, ceea ce s-a întâmplat în jurul terenului, dar și prin momentul ”loteriei” din încheiere.

Lupu a recunoscut că echipa sa nu a fost superioară Devei, fosta deținătoare a trofeului, prin jocul prestat. Emoțiile de pe teren propriu, turneul desfășurându-se în ”Olimpia” din Timișoara, și dorința mare de a câștiga întâiul trofeu aici, au contat mult pentru alb-violeții din fotbalul de sală. ”A fost un meci intens, greu. Deva a dominat în prelungiri. Un meci în care am crezut până la capăt că putem să-l câștigăm. Trebuia din prima repriză să marcăm, atunci când am dominat și jocul era în favoarea noastră. Eu cred că meritam să câștigăm pentru că ne-am dorit mai mult. Diferență nu a fost în teren, a fost 0-0, dar a fost dorința noastră de a câștiga un trofeu. Lucrul acesta îmi demonstrează că trebuie să merg înainte, aveam nevoie de asta la Timișoara”, a declarat Robert Lupu.

Tehnicianul-jucător a explicat că o lovitură la picior suferită de Angel Molina l-a determinat să mizeze ieri permanent pe Antti Koivumaki, eroul de la loviturile de departajare, alături de Valentin Ilaș – cel care a transformat penalty-ul decisiv. ”Molina e portarul care a câștigat o cupă la Deva, dar s-a accidntat, l-am simțit pe Antti Koivumaki mai în formă și a fost o surpriză foarte plăcută pentru noi. Eu sunt obișnuit, am mai jucat bazându-ne doar pe câțiva oameni, mă bucur pentru elevii mei. Ne-am unit, am jucat cu inima. Eu știam că publicul începe să se adune în număr tot mai mare la meciurile noastre. Drumul nostru începe să fie mai important cu acest trofeu. Poate să fie un început, să atragem mai mulți copii la grupe pentru proiectul acesta”, a conchis Robert Lupu.

Antti Koivumaki, care a parat trei lovituri ale celor de la Autobergamo, și-a trăit cea mai importantă seară de până acum din futsal. ”Stefan Rakic mi-a spus că dacă ei nu marchează îi batem. Molina a avut probleme cu piciorul, de aceea am jucat eu. Nu am mai trăit așa ceva. A fost atâta lume și o atmosferă grozavă. Presiunea e pe cei care șutează. De această dată am salvat multe lovituri. E interesantă experiența în România, e bine să fii jucător de futsal profesionist, ceea ce în Finlanda nu era posibil. Sunt plusuri și minusuri aici. Eu jucam pe teren mare, dar într-o zi antrenorul de portari mi-a spus că ar fi bine să mă pregătesc în sală, că acolo am de făcut mai multe intervenții. Într-o iarna am intrat în sală și mi-a plăcut mai mult. Sunt sigur că putem câștiga și campionatul. Avem o atmosferă de familie în echipă și jucători buni, nu văd de ce nu am lua și titlul”, a spus și finlandezul din poarta Informaticii.

Explozia de bucurie sud-americană de după transformarea loviturii decisive, de 5-4, precum și alte momente inedite, precum întâlnirea din tribună dintre Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, și Nicolae Robu, primarul Timișoarei, au fost surprinse de fotoreporterul Adrian Pîclișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.