Dan Idolu: „Un consilier local a aprobat criteriile de repartizare a parcelelor...

Dan Idolu: „Un consilier local a aprobat criteriile de repartizare a parcelelor pentru tinerii care vor să-și construiască locuințe, apoi a aplicat și a câștigat”. Ce le reproșează pesedistul timișorenilor VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Parcelele de teren destinate tinerilor sub 35 de ani, date cu dedicație de către Nicolae Robu tinerilor liberali „meritocrați”, au constituit subiectul de start al ediției din această seară a emisiunii PRESSALERT LIVE. Invitat în studioul HDV a fost liderul consilierilor locali PSD, Dan Idolu, totodată directorul Aeroportului Internațional „Traian Vuia”.

„Am citit și eu acea listă, ca și dumneavoastră, cu numele celor care au primit parcele gratuite de pământ din partea primăriei. Aș începe cu o remarcă pe care ați făcut-o, referitor la incidentele de acum aproape 12 – 14 luni, privitor la locuințele sociale, la ANL-urile de pe Miloia. Am fost între oameni, am avut petiții de la acei cetățeni de până la 35 de ani care beneficiau pe criteria cinstite, corecte și care la un moment dat puteaă să le cumpere. Atunci, față de acum, s-a judecat altfel. Acei oameni nu reprezentau o categorie, pe nedrept spun eu, de asistat social, pe când acum sunt oameni tineri, merituoși”, a explicat consilierul local PSD, Dan Idolu.

Unul dintre cei norocoși este și Grigore Grigoroiu, care a aprobat, de altfel, criteriile de repartiție. „Din punct de vedere moral e o incompatibilitate, e o ipoteză pe care nu pot să o contrazic. Dacă cineva poate demonstra că unul dintre beneficiari a participat la elaborarea criteriilor de acum, acest lucru nu e în regulă.


Criteriile par decente, corecte, dar Grigoroiu, consilier local, a aprobat criteriile, după care a aplicat și a câștigat. În același timp, faptul că acești beneficiari au sub 35 de ani, mă bucură. De altfel, idea e bună, cea în care primarii dau terenuri cu titlu gratuit pentru tineri ca să se dezvolte orașul. Problema este la stabilirea criteriilor, care poate conicideau cu un anumit profil de candidat”, a menționat Dan Idolu.

În ceea ce privește lipsa de opoziție din partea PSD, mai ales după plecarea lui Alfred Simonis în funcția de deputat, consilierul local a menționat că „dacă vă aduceți aminte, până acum 2 ani, era armonie în consiliul local. Din 2014, dacă nu greșesc, lucrurile au intrat în făgaș normal, în care exista o dezbatere între PNL și PSD. Ceea ce reau să spun și ce am înțeles în Campania electoral a PSD, este faptul că trebuie să adoptăm o poziție ca cea de la nivel central, să se urmeze programul și să se dezvolte orașul. Trebuie să construim în țara asta. Alfred Simonis e un deputat activ, dinamic. Intra în criteriile pentru primirea parcelelor de pământ, însă nu ar fi acceptat, nu e un oportunist”.

Acum, cu Grindeanu în fruntea Guvernului, Timișoara și județul Timiș speră că va primi, în sfârșit, mai multă atenție de la conducerea centrală. „Eu cred că a ieșit întărit din scandalul cu OUG 13. Dânsul are anvergură națională și își va continua programul. În Timișoara, oraș care a suferit tot timpul de sindromul persecuției, că nu primește bani de la București, s-a ieșit în stradă, într-un contest nefericit. Timișorenii au protestat împotriva Guvernului Grindeanu. S-a întâmplat oare acest lucru la Cluj, când a fost Boc și când s-au tăiat pensile, salariile?”, a fost de părere Dan Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.