Deplasare în Moldova pentru ACS Poli în prima etapă a play out-ului...

Deplasare în Moldova pentru ACS Poli în prima etapă a play out-ului Ligii I. Vezi programul complet și statistica timișorenilor

0
DISTRIBUIȚI
Cristi Bărbuț, în duel cu Sergiu Popovici, bănățeanul Botoșaniului

În weekend-ul următor e programată prima luptă pentru ACS Poli în încercarea de a se salva de la retrogradare. În urma clasărilor din sezonul regulat timișorenii se vor deplasa la Botoșani în runda 1 a play out-ului. Primul joc pe teren propriu va fi cu ocupanta locului 9 în prima fază a campionatului, FC Voluntari.

Bănățenii vor trece și în această ediție prin ”purgatoriul” celor 14 etape ale play out-ului. Gaz Metan, FC Botoșani, FC Voluntari, CSM Poli Iași, Concordia Chiajna, Pandurii Tg. Jiu și ASA Tg. Mureș sunt celelalte grupări care se luptă pentru evitarea ultimelor poziții. Locurile 7-8 duc direct în B, în timp ce locul 6 (al 12-lea la general) va disputa barajul de supraviețuire cu ocupanta locului 3 din Liga a II-a (sau următoarea clasată în cazul în care echipa în cauză e una cu probleme). ACS Poli va începe cu șapte puncte faza finală a campionatului și vizează teoretic măcar locul 6, ocupat în acest moment de Pandurii, grupare care va rămâne cu zece puncte prin împărțirea celor 19 adunate în sezonul regulat.

ACS Poli va primi apoi replica Voluntariului în play out. Pentru ca următoarea deplasare, din runda a 3-a, să fie pe terenul Iașiului.

UPDATE Partida FC Botoşani – ACS Poli a fost programată vineri, 10 martie, ora 20.30.

Contrastul cifrelor

ACS Poli, versiunea de criză, cu un lot restrâns și mai prost plătit, a reușit să adune 28 de puncte pe teren în sezonul regulat 2016-17. Prin contrast, cu o serie de ”vedete” în lot, anul trecut timișorenii reușeau doar 25. Poziția în clasament ar fi fost acum aceiași dacă nu exista penalizarea, adică locul 11. Dacă acum Ionuț Popa a utilizat în total 28 de jucători, aici intrând și ”rebelul” Sorescu sau juniorii Bârnoi și Sîntean, folosiți într-un meci, respectiv două, numai în turul ediției 2015-16 bănățenii apelau la 24 de nume. Ce a urmat se știe, peste 30 de nume perindate precum și un parcurs dezastruos în play out, care a dus la retrogradare, precum și la depunctarea de minus opt dintre cele 14 puncte luate echipei de pe Bega.

Cei mai buni marcatori ai echipei sunt în acest sezon Cătălin Doman și Octavian Drăghici, cu câte patru goluri marcate. În timp ce cel mai eficient timșorean e Pedro Henrique, cu o reușită la 136 de minute jucate. Ceea ce nu poate decât să-i determine pe chibiți să se întrebe ce ar fi însemnat dacă brazilianul ar fi evoluat mai mult. Cu 2.070 de minute Cătălin Straton e jucătorul cu cea mai îndelungată prezență pe gazon în această ediție a Ligii I pentru ACS Poli. Cristi Bărbuț s-a remarcat la capitolul ”assist-uri”, cu cinci pase transformate în gol de colegii săi. Și în acest campionat se remarcă transferuri inexplicabile (din punct de vedere sportiv), precum cele ale lui Lokaj, în toamnă, respectiv Murariu, în iarnă.

Statistica jucătorilor de la ACS Poli în sezonul regulat: Cătălin Straton 23 prezențe / 0 goluri, Vasile Curileac (3/0), Mădălin Smaranda 0/0 (portari) – Leopold Novak 10/0, George Neagu 9/0, Harald Fridrich 0/0, Cristian Scutaru 16/1, Cristian Bocșan 18/0, Gabriel Cânu 15/1, Deian Sorescu 5/0, Alin Șeroni 23/2, Bogdan Străuț 20/0, Ionuț Murariu 0/0, Denis Haruț 0/0 (fundași) – Fernando Llorente 13/0, Adrian Poparadu 7/0, Cristi Bărbuț 23/1, Cătălin Doman 17/4, Alin Cârstocea 16/1, Iulian Roșu 6/0, Andrei Artean 25/2, Cătălin Vădrariu 8/0, Cosmin Bârnoi 1/0, Josip Soljic 5/1, Josip Fucek 5/0, Emanuel Vasi (mijlocași) – Alexandru Popovici 21/2, Cătălin Vraciu 5/0, Robert Elek 5/1, Octavian Drăghici 13/4, Pedro Henrique  8/3, Sebastian Mailat 13/0, Andrei Sîntean 2/0, Fabian Lokaj.


Antrenor: Ionuț Popa.

Iată programul complet al play out-ului:

Etapa 1 (11 martie)
Gaz Metan- ASA Tg. Mureş
FC Botoşani – ACS Poli Timişoara
FC Voluntari – Pandurii
Poli Iaşi – Concordia

Etapa a 2- a (18 martie)
ASA Tg. Mureş – Concordia
Pandurii – Poli Iaşi
ACS Poli Timişoara – FC Voluntari
Gaz Metan – FC Botoşani

Etapa a 3-a (1 aprilie)
FC Botoşani – ASA Tg. Mureş
FC Voluntari – Gaz Metan
Poli Iaşi – ACS Poli Timişoara
Concordia – Pandurii

Etapa a 4-a (5 aprilie)
ASA Tg. Mureş – Pandurii
ACS Poli Timişoara– Concordia
Gaz Metan – Poli Iaşi
FC Botoşani – FC Voluntari

Etapa a 5-a (8 aprilie)
FC Voluntari – ASA Tg. Mureş
Poli Iaşi – FC Botoşani
Concordia – Gaz Metan
Pandurii – ACS Poli Timişoara

Etapa a 6-a (15 aprilie)
ASA Tg. Mureş – ACS Poli Timişoara
Gaz Metan – Pandurii
FC Botoşani – Concordia
FC Voluntari – Poli Iaşi

Etapa a 7-a (22 aprilie)
Poli Iaşi – ASA Tg. Mureş
Concordia – FC Voluntari
Pandurii – FC Botoşani
ACS Poli Timişoara – Gaz Metan

Etapa a 8-a

ASA Târgu Mureş – Gaz Metan
ACS Poli – FC Botoşani
Pandurii – Voluntari
Concordia – CSM Iaşi

Etapa a 9-a

Concordia – ASA Târgu Mureş
CSM Iaşi – Pandurii
Voluntari – ACS Poli Timişoara
FC Botoşani – Gaz Metan

Etapa a 10-a

ASA Târgu Mureş – FC Botoşani
Gaz Metan – Voluntari
ACS Poli Timişoara– CSM Iaşi
Pandurii – Concordia

Etapa a 11-a

Pandurii – ASA Târgu Mureş
Concordia – ACS Poli Timişoara
CSM Iaşi – Gaz Metan
Voluntari – FC Botoșani

Etapa a 12-a

ASA Târgu Mureş – Voluntari
FC Botoşani – CSM Iaşi
Gaz Metan – Concordia
ACS Poli Timişoara – Pandurii

Etapa a 13-a

ACS Poli Timişoara – ASA Târgu Mureş
Pandurii – Gaz Metan
Concordia – FC Botoşani
CSM Iaşi – Voluntari

Etapa a 14-a

ASA Târgu Mureş – CSM Iaşi
Voluntari – Concordia
FC Botoşani – Pandurii
Gaz Metan – ACS Poli Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.