DEZASTRU la simularea Examenelor Naționale: doar 30% dintre liceenii din Timiș ar...

DEZASTRU la simularea Examenelor Naționale: doar 30% dintre liceenii din Timiș ar promova BAC-ul și 50% dintre elevii de-a VIII-a Evaluarea Națională

0
DISTRIBUIȚI

bac 2015

Cifre îngrijorătoare și în acest an la simularea Examenelor naționale. Astăzi, în toate școlile din județul Timiș au fost afișate rezultatele obținute de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale, dar și de cei de-a XII-a la simularea examenului de Bacalaureat.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, 49,5% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note peste 5.


În total, s-au prezentat la simularea Evaluării Naționale 4.655 de candidați din județul nostru, dintre care 2.351 au obținut note între 1 și 4.99, iar restul între 5 și 10.

Un singur elev a reușit performanța de a avea media 10, după ce a obținut nota maximă la Limba Română și la Matematică. De asemenea, patru au primit nota 10 la Limba Română, unul la Limba Maternă și 32 la Matematică. Se pare că la simulările Evaluării Naționale din acest an, Matematica le-a dat mari bătăi de cap elevilor din Timiș. Astfel, “promovabilitatea” la Matematică a fost de doar 39,45%, în timp ce la Limba Română a fost de 63,47%.

La simularea examenului Bacalaureat, rezultatele sunt și mai dezastruoase. Astfel, dacă ar fi să susțină “examenul maturității” în acest moment, doar 32,85% dintre candidații din Timiș l-ar fi promovat. Reprezentanții ISJ Timiș transmit că s-au înscris 5.037 de candidați, 1.871 au absentat, șase au fost eliminați din examen, iar 2.136 au fost declarați respinși. Astfel, doar 1.040 de elevi au fost declarați promovați.

Notele nu vor fi trecute în catalog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.