Florin Chilian: „În sufletul meu, Timişoara nu poate fi detaşată de oamenii...

Florin Chilian: „În sufletul meu, Timişoara nu poate fi detaşată de oamenii acestui oraş“

0
DISTRIBUIȚI
Florin Chilian va susţine un concert extraordinar la Timişoara

Florin Chilian va susţine un concert la Timişoara, în cadrul căruia va interpreta alături de piesele sale binecunoscute şi piese noi care se vor regăsi pe cele două materiale discografice pe care urmează să se lanseze în viitor.

Unul dintre albumele în curs de lansare se numeşte „Plânsurâsul“. „Este un material ce vorbește despre cele trei emoţii profund umane, emoții de care am uitat, emoții pe care le-am cuprins într-o singură respirație, încercând să anulez distanțele dintre noi, contopindu-le pe toate trei într-un singur cuvânt, cuvânt inventat de mine pentru acest album. Plânsulrâsul – Plânsul, râsul și surâsul – De multă vreme nu am mai văzut oameni plângând în hotote aşa de să sară cămașa de pe ei ori râzând cu toată gura, hohotind din toată inima, şi surâsul, starea aceea de drag pur și simplu. Ne-au dispărut emoţiile primare. Am acceptat să ne fie luate, netezite, îmblânzite și uniformizate de tăvălugul aberant al lui trebuie să fie politically correct – de parcă a fi om este cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Nu ne mai putem permite emoții dacă vrem sa reușim în viață. Avem dinţii strânşi, prea scrâșniți iar în priviri nu mai purtăm demult durerea, bucuria sau seninul speranţei ci înverșunarea condiționării de a reuși în viață cu orice risc, cu orice preț, cu orice chip“, spune Florin Chilian. Cel de-al doilea album aflat în pregătire este Pre-Clasic, o „altfel de nebunie“ a artistului.

„Fireşte că o să cânt şi piese noi la Timişoara.


De fiecare dată când scriu o piesă nouă, cea mai mare bucurie a mea este să cânt piesa în faţa publicului. Unul dintre albumele noi este o altfel de nebunie, este muzică de cameră şi trebuie cântat cu cvartet. Asta implică astfel de cheltuieli. Desigur, voi cânta piese noi din ambele albume“, ne-a declarat Florin Chilian.

Recent, artistul a anunţat că se retrage din industria muzicală românească, afirmaţie care a fost comentată în fel şi chip de presă. „Casele de producţie din ţara noastră şi fabricile de CD-uri au ajuns să facă felicitări. În industria muzicală românească sunt unii  care te fură de te rup doar pentru că nu ştiu ce neam de-al lor este protejat de SRI şi nu-i calcă nimeni niciodată. Asta nu înseamnă că nu o să mai cânt. Dar, încerc să mă retrag din tot ce înseamnă demenţele astea de conjuncturi din România. Casele de discuri din ţara noastră au venit la masa pusă, au furat pur şi simplu din banii artiştilor. Ca argument, ei aveau monopolul distribuţiei. Pe ideea că visul oricărui artist român este să ajungă în PECO. Şi asta nu se putea decât prin cei care deţin monopolurile“, spune Florin Chilian.

Chiar dacă a susţinut câteva concerte de succes de-a lungul anilor în Timişoara, Florin Chilian s-a ferit să nominalizeze cel mai reuşit recital de-al său pe malul Begăi.

„În sufletul meu Timişoara nu poate fi detaşata ca locaţie de oamenii Timişoarei. Nu pot spune care a fost concertul meu preferat din Timişoara. Am  prieteni buni şi dragi în Timişoara. Fiecare concert de-al meu în Timişoara e o întâlnire cu ei. Nu poţi să spui cu ce te prieten te-ai simţit mai bine. Norocul meu este că nu sunt mulţi prieteni. Cum nu am fane care-şi rup sutienele la concert, m-a ferit Dumnezeu de aşa ceva. Au fost cântări şi pe nepregătite, de exemplu la Taverna, la Gabi Naica, unde ne-am adunat să discutăm la un şpriţ. Şi nu era nimic anunţat, pur şi simplu s-a cântat“, spune Florin Chilian.

Visavis de recitalul său de vineri, Florin Chilian îşi îndeamnă fanii să vină la o seară între prieteni. „Îi aştept pe toţi cu drag la o seară între prieteni. La o întâmplare în alb şi negru. Singurele nuanţe de gri vor fi fineţurile – emoţţile şi amintirile fiecăruia. Practic dacă ne construieşte ceva ca oameni, ne construiesc sentimentele şi amintirile. Vă aştept pentru a ne aminti de noi. La o seară între prieteni. După care, sigur o să urmeze şi un şpriţ“, ne-a declarat Florin Chilian.

Concertul Florin Chilian va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 20.30, la Vineri 15, iar biletele costă 40 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.