Gorghiu despre Legea salarizării: „Este făcută cu picioarele”. Ce lege anunţă că...

Gorghiu despre Legea salarizării: „Este făcută cu picioarele”. Ce lege anunţă că va ataca PNL la CCR

0
DISTRIBUIȚI

Senatoarea PNL Timiş, Alina Gorghiu, a criticat astăzi extrem de dur modul în care PSD a abordat Legea salarizării în domeniul bugetar, spunând că încă dinainte de a deveni public proiectul nu mai este unul care poate fi credibil.

„E o temă pe care o auziţi fluturată de ministrul Muncii şi de alţi membri marcanţi ai PSD în fiecare zi, însă vreau să vă spun că le cer să facă publică această lege pentru că e nevoie de transparenţă, de dialog în societatea românească pentru a evita o catastrofă care poate fi generată de această legea în domeniul salarizării. Aţi văzut că doamna Olguţa Vasilescu şi-a depăşit profesorii prin promisiuni de genul care prevedeau dublarea salariilor, promisiune retrasă pentru că era prea de tot sau anunţuri pompoase legate de alocarea acelor vocuhere de vacanţă pentru toţi bugetarii.


(…) Practic, cam toată lumea spune că această lege porneşte cu un deficit de credibilitate şi citez aici dintr-un alt lider sindical pentru că este făcută cu picioarele, nimeni nu ştie despre ce este vorba în ea, dar toată lumea din PSD vorbeşte despre această lege”, a spus senatoarea.

Gorghiu a comentat că până şi sindicatele care luptă pentru drepturile salariale ale angajaţilor au tras un semnal de alarmă privind un posibil conflict între mediul privat şi sistemul bugetar. Senatoarea a punctat şi pe marginea salariilor primarilor, ale viceprimarilor, ale preşedinţiilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene care ar uma să crească cu 30%.

„După ce am depus amendamentul PSD l-a blocat în Parlament şi săptămâna aceasta a făcut un copy paste a preluat practic integral amendamentul cuvânt cu cuvânt şi a fost semnat de iniţiatori de la PSD, ALDE şi UDMR. Singura diferenţă este că se susţine aplicarea acestui amendament de la 1 aprilie, pe când noi propuneam aplicarera lui de la 1 martie. PNL va susţine aceast amendament pentru că este singura cale prin care se poate ajunge la majorarea de salarii care este extrem de necesară”, a adăugat Gorghiu.

Senatoarea a promis şi că PNL va ataca la Curtea Constituţională a României proiectul prin care preşedintele şi ministrul Justiţiei ar urma să nu mai aibă atribuţii în numirea şefilor DNA, DIICOT şi a procurorului general, dacă acesta va trece de Parlament şi va deveni lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.