Încep simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Câți elevi din Timiș sunt...

Încep simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Câți elevi din Timiș sunt așteptați să-și verifice cunoștințele

0
DISTRIBUIȚI
15.000 de elevi din Timiș simulează examenele naționale.

Emoții mari pentru aproape 15.000 de elevi care învață în școlile din județul Timiș. Asta pentru că săptămâna viitoare se dă startul simulărilor examenelor naționale, la finalul cărora elevii vor afla cât de pregătiți sunt pentru probele pe care le vor susține în vară.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, vor simula Evaluarea Națională 5.269 de elevi de clasa a VIII-a, iar Bacalaureat-ul va fi simulat de 4.279 de liceeni de clasa a XI-a, plus 5.055 de elevi de clasa a XII-a.

Ministrul Educației transmite că simularea examenelor naționale va avea loc în perioada 13 – 31 martie.


Astfel, în 13 martie, elevii de clasa a VII-a susțin proba scrisă la Limba Română, în 14 martie – la Limba Maternă, în 15 martie – la Matematică, urmând ca rezultatele din cadrul simulării Evaluării Naționale să fie făcute publice în data de 31 martie.

Simularea examenului de Bacalaureat începe tot pe 13 martie, cu proba scrisă la Limba Română, urmează pe 14 martie proba scrisă la Limba Maternă, pe 15 martie – proba obligatorie a profilului, pe 15 martie – proba la alegere a profilului (numai pentru elevii clasei a XII-a), iar rezultatele vor fi afișate pe 31 martie.

Notele obținute de elevii care susțin simularea examenelor naționale nu vor fi trecute în catalog, rezultatele fiind discutate la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.