Informatica Timișoara o bate pe City’US Tg. Mureş şi joacă finala mult...

Informatica Timișoara o bate pe City’US Tg. Mureş şi joacă finala mult aşteptată din Cupa României. Bănățenii acuză pierderea unui brazilian pentru duelul cu Deva GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Savio Valadares a făcut spectacol. Foto: Adrian Pîclișan

Alb-violeții din fotbalul de sală au început cu dreptul Final Four-ul de acasă. Informatica Timișoara a învins-o fără probleme pe City’US Tg. Mureș, scor 7-3, și va întâlni mâine, tot în Sala ”Constantin Jude”, rivala Autobergamo Deva pentru lupta cu trofeul Cupei României pe masă. Gazdele au suferit însă o pierdere importantă pe finalul întâlnirii cu mureșenii.

Primul meci al zilei s-a încheiat, așa cum era de aștepta, cu victoria deținătoarei trofeului. Autobergamo Deva a trecut fără probleme de FK Odorheiu Secuiesc, scor 6-2.

Cealaltă semifinala le-a opus pe vicecampioana Informatica și încă deținătoarea titlului intern. Formația din Tg. Mureș, deși în pierdere de putere, a fost o nucă tare pentru amfitrioni până la pauză. Deși după 12 minute Simic și Savio au dus scorul la 2-0. City’US a avut puterea să egaleze prin reușitele lui Togan și Covaci. La pauză avea să fie 3-2 pentru trupa lui Robert Lupu în urma unei noi reușite a căpitanului Milos Simic.

Felipe, suspendat pentru finala cu Autobergamo

Informatica avea însă să se desprindă decisiv încă din primele minute ale părții secunde.


Mai întâi Rakic (min. 21), apoi spectaculosul Savio Valadares (24), cu un șut din unghi, au făcut ca tabela să indice un 5-2 clar. Rezerva Ilaș (33) a mărit ecartul, dar imediat Felipe Oliveira ia stupid al doilea cartonaș galben și pe cel roșu pentru călcarea portarului advers. Brazilianul ratează astfel ultimul act de mâine. Decizia brigăzii Gherman-Ciobanu i-a înfuriat pe conducătorii Informaticii. În mod inedit, cu un om în minus alb-violeții au punctat din nou prin Simic, în timp ce Duque (34) a redus din diferență pentru târgmureșeni.

CS Informatica Timișoara: Koivumaki – Deco, Lupu, Ilaș, Savio, Simic (cpt.), Rakic, Felipe Oliveira.

”Va fi meciul cel mare așteptat de noi”

Antrenorul Robert Lupu l-a pierdut pe Felipe pentru duelul de mâine seară. În schimb, un alt brazilian, Thiago Alcantara, va reveni cu Deva după suspendarea dictată pentru eliminarea suferită la Galați. ”Acesta e cel mai greu moment, nu ne doream să avem suspendați sau accidentați. Avem un lot limitat iar Deva are două linii. E o luptă mare pe primele opt locuri la ei. Această suspendare ne face pe noi să jucăm mai puțin pe atac, pentru a ne conserva energia. Vrem să câștigăm. Va fi dificil pentru noi pentru că și azi a fost un meci solicitant. Echipa din Tg. Mureș ne-a și egalat. Credem că mâine va fi meciul cel mare așteptat de noi. Mă deranjează că în trei meciuri de finală am avut jucători importanți suspendați. Una peste alta trebuie să nu plecăm capul, mâine trebuie să câștigăm. Norocul nostru a fost la tragere, trebuie să recunoaștem. Cu Odorheiul ne expuneam mai mult fizic. Ne bucurăm că revine Thiago. Am încercat să-i odihnesc, dar îmi cădeau alți jucători. Am încercat cu Savio. Dorința mare de a juca a dus la acel eveniment al lui Felipe”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al Informaticii.

Meciul de mâine pentru trofeul Cupei, programat tot la ”Olimpia”, de la ora 20.00, e și un duel al orgoliilor, între jucătorii plecați cam pe ușa din spate de pe Bega înapoi în Hunedoara, precum e cazul portarului Vlad Iancu, autor a două goluri(!) în semifinala cu Odorhei, sau al lui Florin Matei. ”Noi trebuie să ne dăm viața pe teren pentru acest public frumos. Încerc tot timpul să joc un joc corect, fairplay, dacă nu ne prezentăm bine va trebui să recunoaștem, la fel cum va fi cazul pentru echipa oaspete dacă noi vom câștiga. Cu siguranță au început să vină oamenii la futsal, cred că și datorită jocului nostru”, a punctat Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.