Informatica Timișoara atacă turneul Final Four al Cupei României. Robert Lupu: ”Contează...

Informatica Timișoara atacă turneul Final Four al Cupei României. Robert Lupu: ”Contează că se joacă acasă”. Ce spun bănățenii de șansele lor la trofeu

0
DISTRIBUIȚI
Informatica înfruntă din nou Tg. Mureș

Aproape de un titlu încă din primul an, gruparea de futsal alb-violetă poate cuceri în această primăvară întâiul trofeu. Informatica Timișoara, gazda Final Four-ului Cupei României la începutul săptămânii viitoare, trebuie să treacă mai întâi de City’us Târgu Mureș pentru a accede în finala din Sala ”Constantin Jude”.

F4-ul debutează luni cu duelul din semifinale dintre FK Odorheiu Secuiesc și Autobergamo Deva, de la ora 17.30. Urmat de meciul Informaticii cu gruparea din Tg. Mureș, programat la 20.00. Câștigătoarele celor două semifinale se vor înfrunta a doua zi, marți, 21 martie, de la ora 20.00, tot în ”Olimpia”, pentru marele trofeu. Intrarea la competiție e liberă.

”Suntem foarte mândri că am reușit să obținem organizarea. Avem un eveniment la standarde UEFA. FRF a pus presiune și avem multe task-uri de îndeplinit. Ne dorim să câștigăm, normal. Vrem să dăm și un exemplu de bună organizare. A fost licitație, la ultima ședință de comisie s-a stabilit. Am avut oferta cea mai bună. Odorheiul s-a retras din cursă. Bugetul turneului e în jur de 15.000 euro cu ajutorul sponsorilor. În cadrul evenimentului trebuie și o pauză de entertainment, vor fi și concursuri cu premii”, a declarat Gabriel Lungu, președintele Informaticii. ”Șansele sunt destul de mari.


E primul nostru obiectiv, normal că mai întâi ne dorim să intrăm în finală”, a adăugat Lungu.

”Ce îți poți dori mai mult ca un F4 acasă. Vedem oamenii care vin din ce în ce mai mulți la meciuri și asta ne bucură. Trebuie să credem că putem câștiga acasă. Dacă nici aici… Știm că toate echipele au șansele lor. Sunt echipe foarte bune, așa credem și noi în șansa noastră. Sunt unii care se întrec în comentarii, dar noi dorim să arătăm în teren. Nu e diferență mare, dar cred că sunt în favoarea noastră, chiar dacă Deva are un lot valoros. Contează când joci acasă. Și Odorheiul își dorea organizarea”, a spus și Robert Lupu.

Timișorenii și-au făcut o misiune și în promovarea jocului de pe parchet. ”Acest turneu face bine și orașului Timișoara. Dacă vom câștiga și Cupa va fi o emulație pentru play-off. Am făcut multă publicitate, sper să atragem, mergem în școli, unde putem pune afișe, peste tot în oraș. Am pornit un amplu proces de promovare”, a mai spus Gabriel Lungu.

Au de luptat și cu ”tradiția”

În primul meci antrenorul-jucător Robert Lupu nu va putea miza pe Thiago Alcantara, suspendat. Acesta a subliniat că s-a gândit și la tradiția negativă a marilor turnee cedate de grupările sportive bănățene acasă: ”M-am gândit, au fost chiar și la fotbal, s-au pierdut finale acasă, performanța aici am înțeles că e locul 2, dar dorința e să îndeplinim un obiectiv. Nu ne gândim la acel lucru, știm că se întâmplă. Sper să reușească prin noi Timișoara să treacă peste acele înfrângeri”. La capitolul minusuri se pot aminti finala lui Poli cu Rapid, turneul F4 cedat de BC Timișoara sau turneul de promovare pierdut de Poli și Agroland la volei feminin. În schimb, rugby-ul a câștigat o cupă pe ”Dan Păltinișanu”:

Unul dintre jucătorii păstrați de Informatica din primul sezon e internaționalul sârb Stefan Rakic, integrat inclusiv prin cunoștințele bune de limba română. ”Mulțumim conducerii pentru organizare, e important primul meci cu Tg. Mureș. E meci greu. E o echipă cu un bun sistem de joc. Are mulți tineri, dar și jucători cu experiență. Mă aștept la un meci greu. Dacă jucăm cum trebuie cred în trofeu… E bine pentru mine la Timișoara. Nu e distanță mare față de casă. Toată conducerea e alături de noi. Cred că a venit momentul primului trofeu 100%”, a punctat Stefan Rakic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.