Înscrieri clasa pregătitoare: s-au afișat listele cu micuții admiși în școlile din...

Înscrieri clasa pregătitoare: s-au afișat listele cu micuții admiși în școlile din Timiș, în prima etapă. Câte locuri au rămas libere

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Școlar Timiș a făcut publică, astăzi, lista cu micuții admiși în clasele pregătitoare din școlile din județ, după finalizarea primei etape de înscrieri. Astfel, aflăm că din cele 6.993 de locuri disponibile în unitățile de învățământ din județ, au fost ocupate în prima etapă 5.305, iar 44 de cereri au fost nesoluționate din diferite motive.

Prin urmare, au mai rămas libere pentru etapa a doua 1.688 de locuri.


Vă reamintim că la unele școli din Timișoara a fost așa mare “bătaie” pe clasele pregătitoare încât ISJ Timiș a fost nevoit să suplimenteze numărul de clase cu încă 15. Rămâne de văzut unde vor învăța acești micuți, asta pentru că unitățile de învățământ duc lipsă de spații. “Școlile vor face către noi o adresă și vom comunica primăriei. Vom avea probleme în foarte multe situații. Trebuie să vedem care e situația reală, apoi ne vom adresa Primăriei Timișoara și pentru asta ar trebui să venim cu niște soluții”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

A doua etapă de depunere a cererilor, rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă, se va desfăşura în perioada 24 – 30 martie. În acest sens, părinţii vor completa un nou formular de înscriere, repartizarea urmând a se realiza pe locurile disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor libere, după fiecare etapă de înscriere.

Rezultatele finale vor afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare în data de 6 aprilie. În perioada 7-13 aprilie vor fi soluţionate toate cazurile nerezolvate.

Lista copiilor admiși în școlile din județul Timiș după finalizarea primei etape de înscrieri este disponibilă AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.