Instanţa a decis: Primăria Timişoara poate asfalta străzile cu piatră cubică. Promisiunea...

Instanţa a decis: Primăria Timişoara poate asfalta străzile cu piatră cubică. Promisiunea primarului Robu

0
DISTRIBUIȚI

Este oficial, Primăria Timişoara are mână liberă să asfalteze cele 14 străzi cu piatră cubică pentru care a realizat recent şi un studiu de fezabilitate. Investiţia se ridică la 3 milioane de euro, însă proiectul a fost blocat de un proces intentat de Asociaţia Salvaţi Patrimoniul Timişoarei împotriva Consiliului Local Timişoara. Ieri, primăria a câştigat oficial procesul, astfel că asfaltarea străzilor poate începe.

„În procesul cu strazile pietruite. Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de recurentul – pârât CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMIȘOARA, împotriva sentinței civile nr. 1815/26.09.2016, pronunțată de Tribunalul Timiș, în contradictoriu cu intimații – reclamanți TUŞINEAN GABRIEL, ASOCIAŢIA CULTURALĂ SALVAŢI PATRIMONIUL TIMIŞOARA, ASOCIAŢIA PEISAGIŞTILOR DIN ROMÂNIA – ASOP – FILIALA TERITORIALĂ VEST şi VICTOR POPOVICI.
Casează, în tot, sentința atacată şi, rejudecând, respinge acţiunea reclamanţilor.


Fără cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. (Hotarâre 1302/2017-06.03.2017, pronunţată în şedinţa publică din 06.03.2017.)
Singura concluzie, cel puțin până vom primi motivarea, e că prin decizia de azi L52 a devenit… pur opțională! Doar pentru Primăria Timișoara”, a informat pe Facebook asociaţia care a intentat procesul.

Primarul Nicolae Robu s-a arătat bucuros de decizia instanţei, comentând că nu este normal ca orice asociaţie să poată bloca investiţii necesare în oraş dintr-o ambiţie nejustificată de a păstra piatra cubică în zone în care nu există clădiri monument istoric. Lista cu străzile care vor fi asflatate poate fi consultată aici, cu menţiunea că în urma unei dezbateri publice organizate săptămâna trecută primarul Nicolae Robu a promis că va face o inspecţie pe teren şi că dacă pe străzile vizate există clădiri monument se va renunţa la asfaltare.

Sursa foto: timisoaraexpress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.