”Leii din Banat” vor să-şi facă auzit RĂGETUL în faţa liderului U-BT...

”Leii din Banat” vor să-şi facă auzit RĂGETUL în faţa liderului U-BT Cluj-Napoca. Ce probleme întâmpină bănăţenii înaintea jocului cu echipa de sub Feleac

0
DISTRIBUIȚI
Mladen Jeremic, în jocul de campionat cu U-BT

BC SCM Timişoara nu a avut nici pe departe un parcurs bun în cadrul meciurilor disputate în grupa locurilor 1-6 din Liga Naţională. „Leii din Banat” au capitulat în ambele jocuri pe care le-au avut până acum, cel din deplasarea de la Sibiu, respectiv pe teren propriu contra campioanei en-titre, CSM Oradea, la capătul unei dispute în care timişorenii nu au emis pretenţii. Acum, trupa de pe Bega se va afla probabil în faţa unui examen şi mai dificil, contra liderului U BT Cluj-Napoca.

Au fost aproape 20 de puncte în favoarea trupei de pe Crişul Repede, care s-a impus, la capătul celor patru sferturi, cu scorul de 92-73. La Sibiu, locul în care cu puţine săptămâni în urmă părăsea lamentabil Final Eight-ul Cupei României, BC SCM Timişoara a pierdut contra gazdelor la şapte puncte diferenţă, scor 77-70.

Jocul în faţa echipei de sub Feleac va avea loc duminică, 12 martie, de la ora 18.20, în sala „Constantin Jude”. Oaspeţii sunt pe prima poziţie, cu 38 de puncte, în timp ce băieţii antrenaţi de Tudor Costescu sunt la polul opus, pe locul al şaselea, cu 30 de puncte. U-BT a repurtat o victorie importantă în prima etapă din cadrul grupei 1-6, la Oradea, unde s-a impus cu scorul de 84-79, ca după o etapă să aibă câştig de cauză şi pe teren propriu, în faţa lui BCMU Piteşti, diferenţa de zece puncte fiind suficientă, 94-84.

Flowers, Rambo, Andrieş – incerţi

Ţinând cont de aspectele menţionate mai sus, dar şi de faptul că U BT Cluj-Napoca a câştigat recent Cupa României, BCT porneşte clar cu a doua şansă în partida de la finalul săptămânii. Mai mult, Jonte Flowers, Dominique Rambo şi Alin Andrieş, accidentaţi în partida contra CSM Oradea, sunt încă incerţi, după ce toată săptămâna nu s-au antrenat la nivel normal.


„Ca orice altă partidă din 1-6, se anunţă extrem de grea, mai ales în situaţia în care suntem noi acum. Întâlnim liderul, probabil principala favorită la câştigarea campionatului. Deocamdată încercăm să facem evaluări corecte, ca să vedem cât de bine putem aborda meciul, atât din punct de vedere tehnic, cât şi medical. Este un noi meci acasă şi cred că avem arme şi un potenţial pe care îl putem exploata, adică dorinţa băieţilor de a întrerupe şirul acestor înfrângeri, indiferent împotriva cui jucăm”, a declarat Tudor Costescu.

Printre puţinele elemente pozitive care vin în favoarea bănăţenilor se numără aplanarea conflictului dintre Popa-Calotă şi antrenorul Tudor Costescu, iscat la pauza meciului cu CSM Oradea, moment în urma căruia tehnicianul BCT-ului a decis să nu-l mai folosească pe fundaş. „Staff-ul tehnic, cel administrativ şi jucătorii s-au întâlnit miercuri pentru a analiza evenimentele din ultima perioadă. În ceea ce-l priveşte pe Calotă, considerăm că incidentul de marţi nu a fost unul major şi am clarificat lucrurile în familie. Fiecare dintre părţi şi-a înţeles responsabilităţile şi sper ca asta să se vadă pe teren cât mai repede”, a menţionat antrenorul Tudor Costescu.

Eroul de la Guadalajara va oferi lovitura de start a partidei

Emeric Dembroschi, supranumit eroul de la Guadalajara, celebrul fotbalist român care a participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din Mexic, în 1970, pe vremea când la competiţia finală se calificau doar 16 echipe, va fi invitatul special al meciului dintre BC SCM Timişoara şi U BT Cluj-Napoca, urmând să ofere aruncarea de start a partidei din „Top 6”. Atunci, la El Mundial, România a făcut parte dintr-o grupă infernală, alături de Brazilia, Anglia şi Cehoslovacia. În teren cu marele Pele, fotbaliştii din Ţara Cafelei au câştigat contra tricolorilor cu scorul de 3-2. Al doilea gol al României a fost marcat de Dembo, în minutul 84, printr-o lovitură de cap.

Emeric Dembroschi s-a născut la data de 6 octombrie 1945, la Câmpulung la Tisa, în Maramureş. În anul 1974 s-a transferat la Politehnica Timişoara, după care s-a stabilit în oraş, câştigând cu alb-violeţii Cupa României în 1980 şi contribuind la celebra eliminare din Cupa Cupelor a lui Celtic Glasgow.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.