Majoritatea timișenilor care depun reclamații se plâng că nu-și primesc salariile la...

Majoritatea timișenilor care depun reclamații se plâng că nu-și primesc salariile la timp. Câte sesizări a primit Inspectoratul de Muncă în 2016

0
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș spun că nu puțini sunt angajații din județ care se plâng de faptul că nu-și primesc salariile o lună, două sau chiar trei luni. Ajunși în situații disperate, salariații fac sesizări la ITM Timiș, în speranța că situația se va rezolva.

Pavel Kașai, șeful ITM Timiș, a precizat că doar anul trecut au fost depuse 1.480 de reclamații, majoritatea fiind făcute de persoane care nu și-au primit salariile cu lunile, dar și de angajați care s-au plâns că sunt puși să muncească suplimentar, dar nu primesc un leu în plus.

“Anul trecut am primit un număr foarte mare de sesizări – 1.480, majoritatea ne sesizează neplata o lună, două chiar și trei luni a salariilor și munca suplimentară.


Și neplata muncii suplimentare este o problemă majoră. Noi ne prezentăm la fața locului și luăm măsuri astfel încât această plată a salariilor să fie făcută. Orice societate comercială prioritar trebuie să dea salariile și pe urmă trebuie să aibă în vedere celelalte obiective de investiții, alte cheltuieli pe care le are societatea respectivă”, a explicat Pavel Kașai.

Potrivit reprezentanților ITM Timiș, pe piața forței de muncă din județul nostru sunt aproximativ 260.000 de angajați, care lucrează în peste 25.000 de societăți comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.