Pizza cu de toate: Mama Mia preluată de Marcel Băban învinge Cermeiul...

Pizza cu de toate: Mama Mia preluată de Marcel Băban învinge Cermeiul la despărțirea de arena CFR. La ce străini a apelat Dan Mănăilă GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Bucuria de la unicul gol

Astăzi pe ponositul stadion de la Gara Mare s-a desfășurat un nou episod din atipicul fotbal românesc. Mama Mia Becicherecu Mic, grupare care își schimbă din nou șeful, a învins-o oarecum surprinzător pe Gloria Lunca Teuz Cermei, scor 1-0. Aflați pe tobogan la finele anului trecut, ”pizzerii” transformați în ”grăniceri” au punctat prin Patrick Niță. Gazdele au avut în componență nu mai puțin de patru jucători străini în linia de start.

Mama Mia s-a schimbat complet și reprezintă acum o combinație de străini în căutare de glorie și tineri de la Marcel Băban, din Jimbolia. Echipa se va muta de altfel pe arena de la graniță și astăzi a spus adio CFR-ului. Cu o victorie. Dan Mănăilă a apelat din start la francezii și englezii sosiți în februarie. Checkoumar Baradji, Emmanuel Folarin, Brice Nanou și Ionuț Miculete au format linia de fund a timișenilor. În timp ce în atac s-a regăsit interesantul Neil Hillion, jucător care ar fi trecut pe la o academie PSG și care a fost testat și de Petrolul 52, echipa suporterilor prahoveni.

Cu o medie de vârstă sub 23 de ani a fostei trupe din Becicherecu Mic, oaspeții lui Mircea Aslău porneau favoriți. Mai ales că la aceștia joacă nume precum Andrei Sulea sau Abdoulaye Diarra. Pe un teren destul de greu lucrurile s-au complicat. Cermeiul putea deschide scorul prin Cotoc în minutul 5, în urma unui corner. Dar gazdele au fost mai periculoase în prima parte. Denis Băban, revenit de la ASU Poli, l-a pus la grea încercare pe Rusu din lovitură liberă (min. 13), apoi Baradji a fost aproape să deturneze un balon spre poartă (19). După acest start activ au urmat însă minute bune de plictis. Brigada foarte tânără a contribuit la fragmentarea jocului, cu numeroas faulturi dictate ușor, de ambele părți. Repriza s-a încheiat cu un nou șut al lui Băban, cam singurul cu curaj de la distanță. Singura reușită a partidei avea să vină de la un alt fost jucător al ”Băieților în ghete”. Patrick Niță, deși acuza o problemă la gleznă, a scăpat în sfârșit de pasul la ofsaid și a înscris cu puțin noroc în minutul 63. Balonul a fost trimis pe direcția lui Rusu, dar căpitanul oaspeților a parat insuficient de puternic pentru a opri țopăirea acestuia în propriile buturi. Bineînțeles, arădenii au contestat golul, pe motiv de ”afară din joc”. Deși au avut o sumedenie de faze fixe iar Radu n-a arătat nici el că stăpânește arta ”prizei”, Cermeiul a fost pur și simplu incapabil să egaleze. Mai mult, în final putea fi 2-0 când același Niță a trimis în bara de la colțul lung. Mingea a sărit la Hillion, care a filtrat balonul pentru Miculete, dar fundașul stânga jimbolian a reluat peste poartă din câțiva metri.

Pentru Mama Mia (Marcel Băban) a fost ultimul joc pe CFR-ul din Timișoara. Echipa se va muta pe ”Arpad Thierjung”, acolo unde probabil meciurile de fotbal din C4 vor căpăta mai mult sens în fața unui public mai generos. Deocamdată formația lui Dan Mănăilă e încă pe loc ”roșu”, 13 cu 13 puncte. La egalitate cu ”noua” Unirea Alba Iulia, care a remizat în vecini la Giarmata. Din păcate, în rest, prima rundă din retur nu a fost pozitivă pentru timișene vineri. ACS Poli II a cedat acasă cu UTA II (scor 0-2) iar ”Ripi” a pierdut derby-ul cu Sebiș (3-4 în deplasare). Mâine, Lugojul poate echilibra balanța dacă învinge la Ighiu.

Mama Mia Becicherecu Mic: Radu – Baradji, Nanou, Folarin, Miculete – Macovei, D. Băban (cpt.), Timiș, Niță – Hillion, Chiper (74 Chivăran). Antrenor: Dan Mănăilă.

Gloria Lunca Teuz Cermei: Rusu (cpt.) – Vereș, Petrache, Cotoc, Aldan – Coșa (76 Varga), Nistor, Șiclovan (83 V. Brândușe), Suslak – Sulea, Bulza (67 Diarra). Antrenor: Mircea Aslău.

Dan Mănăilă și-a adus întăriri de la Paris

Antrenorul amfitrionilor a reușit o performanță notabilă în condițiile în care niciun june de pe banca sa nu avea mai mult de 17 ani.


De altfel Mama Mia a făcut o singură schimbare. ”Chiar aveam nevoie de acest aspect. Important e să ducem mai departe acest brand. Să ducem mai departe fotbalul din județ, să facem o figură frumoasă. A fost primul joc, pe un teren neutru, au fost superior la capitolul omogenitate. Îi felicit pe jucători pentru determinare. Cred că a fost un joc plăcut ochiului. Sper să o ducem tot așa”, a declarat Dan Mănăilă. Despre străinii aduși acesta a precizat că ”am o relație foarte bună de amiciție cu un impresar din Paris și colaborăm de foarte mulți ani.Oriunde am fost mi-a trimis jucători de calitate. Ei vin să pătrundă, fără pretenții, în fotbalul românesc”. Tehnicianul a precizat că el e ”principalul” și în acte, după ce Mama Mia era captivă într-o dispută cu Cosmin Stan. ”FRF nu eliberează acea licență, pe care ați văzut-o la gâtul meu, decât în baza unui contract”, a conchis experimentatul antrenor. Până la urmă azi ineditul angrenaj defensiv englezo-francez s-a achitat bine de sarcini.

”Ce pot să spun, le-am spus de la început că e o echipă care joacă fotbal, nu are presiune. Noi i-am tratat puțin cu superficialitate. Rezultatul e al băieților, îi felicit pentru cum au abordat partida. Obiectivul e să facem mai multe puncte decât în tur. Va fi dificil, sunt multe echipe care joacă fotbal. Am jucat pe un teren denivelat, am făcut un meci haotic. Sunt o echipă de viitor, frumoasă. Am avut destule faze fixe, am prins și un portar în mare formă…”, a spus și Mircea Aslău, antrenorul Cermeiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.