Metoda „ghicitul” face victime în Banat. Vezi cu ce sume au fost...

Metoda „ghicitul” face victime în Banat. Vezi cu ce sume au fost păcălite două femei

0
DISTRIBUIȚI

Metoda „ghicitului” este noua modalitate prin care oamenii sunt păcăliţi. În urmă cu două zile, două femei au fost înşelate de alte trei persoane cu sumele de 3.300 de lei, respectiv 50 de euro. Cei trei infractori, printre care se regăsesc două femei, sunt din Argeş, fiind cercetaţi de poliţiştii cărăşeni.

În data de 28 martie, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla într-un parc din Caransebeş, o femeie în vârstă de 40 de ani a fost abordată de o altă femeie care i-a cerut bijuteriile personale, sub pretextul că îi va descânta.


Persoana vătămată a acceptat, fiind de acord ca bijuteriile să fie puse într-o batistă pe care o va desface peste trei zile. Imediat după ce autoarea înşelăciunii a plecat, aceasta a deschis batista, constatând că în locul bijuteriilor se aflau hârtii şi monede fără valoare.

La nici două ore, acelaşi scenariu a avut loc în cazul unei femei de 26 de ani, din Bocşa, care a fost abordată de două persoane pe strada Republicii din oraş. Urmând indicaţiile acestora, a acceptat să pună suma de 1500 de lei şi alţi 50 de euro într-un ziar, care a fost înlocuit cu un alt ziar, în care era o cârpă. Până când să-şi dea seama de înşelătorie, persoanele necunoscute s-au făcut nevăzute.

Sesizaţi, oamenii legii au instituit filtre la Berzovia şi Măureni, iar după o oră au oprit pe raza celei de-a doua localităţi au oprit un microbuz, în care au depistat un bărbat şi două femei ce şi-au recunoscut ulterior faptele. Pe numele lor fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 3.300 de lei și 50 de euro a fost recuperat în totalitate și predat persoanelor vătămate.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.