Mitropolitul Banatului, la marșul împotriva avorturilor: „România a trecut și prin al...

Mitropolitul Banatului, la marșul împotriva avorturilor: „România a trecut și prin al treilea război mondial, în 1990 s-au făcut un milion de avorturi” FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Marșul pentru viață, organizat la Timișoara.

Timișorenii care nu sunt de acord cu avorturile au protestat pe străzile orașului. Astfel, astăzi, a avut loc un nou „Marș pentru viață”, care a fost organizat simultan în sute de orașe din România și din Republica Moldova. Printre cei care au participat la acțiunea din Timișoara s-a numărat și mitropolitul Banatului.

Cei aproximati 600 de manifestanți care au participat la acțiune și-au dat întâlnire, la prânz, în parcul „Carmen Sylva” din Timișoara. Aici s-au rugat și au ascultat discursurile susține de mai mulți reprezentanți ai cultelor religioase.

„Îi rugăm pe parlamentarii noștri, indiferent din ce partid sunt, să se țină de cuvânt și să dea drumul acestui referendum, sunt peste trei milioane de oameni care au semnat pentru referendum. Dacă vom pierde la referendum, vom accepta, dar lăsați-ne să mergem la referendum să se vadă dacă majoritatea națiunii române vrea ca perversiunile să fie legalizate sau vrea ca familia să fie întărită, nu vreau să jignesc pe nimeni. Am mai spus-o și o repet: bolile se tratează la spital, nu se legiferează în Parlament. Dumnezeu să se îndure de România”, a declarat mulțimii Sami Tuțac, de la Biserica Creștină Baptistă Betel din Timișoara.

Manifestantanții au pornit în marș pe străzile orașului pe muzică de fanfară și „înarmați” cu baloane colorate și pancarte cu mesaje precum „Adevărații doctori nu ucid copilașii”, „Bărbații adevărați aleg viața”, „Bărbații adevărați sunt și tați adevărați”, „Stop vărsării de sânge nevinovat”, „Copiii sunt iubire” sau „Avortul oprește o inimă care bate”.

Prima oprire a fost Catedrala Mitropolitană, iar mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, a susținut un discurs în care a vorbit despre al treilea război mondial prin care a trecut România în urmă cu aproape 30 de ani.

„Am învățat la istorie că România a fost târâtă în două războaie mondiale, unde au pierit sute de mii de fii ai neamului nostru românesc. M-am uitat și eu peste cartea de istorie pe care o învață acum tinerii la școală și nu scrie că peste România a trecut și al treilea război mondial. Statisticile spun că în anul 1990, în România s-au făcut un milion de avorturi. De aceea spun că România a trecut și prin al treilea război mondial. Trebuie să punem sabia în teacă, să n-o mai scoatem să ne luptăm cu cele mai neputincioase ființe umane, pruncul din pântecele maicii sale.


Despre Timișoara se știe în toată țara că a fost orașul Revoluției române. Aș dori să se spună că Timișoara este orașul vieții”, a afirmat Mitropolitul Banatului.

Potrivit unei legende nefondate, în 1990, primul an de după căderea regimului comunist, în România s-ar fi efectuat aproape un milion de avorturi.

„Marșul pentru viață” s-a încheiat la Prefectura Timiș, unde au fost ținute, din nou, discursuri și s-au rostit rugăciuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.