O nouă AMENDĂ primită de ferma de vaci care a poluat râul...

O nouă AMENDĂ primită de ferma de vaci care a poluat râul în care au murit sute de pești. Ce spune Garda de Mediu

1
DISTRIBUIȚI
pesti morti
Pești morți pe un pârâu din Banat

Ferma de vaci din județul Caraș-Severin care a poluat pârâul Vecinic cu dejecții animale, din cauza cărora au murit sute de pești, s-a ales cu o nouă amendă. Garda de Mediu Caraș-Severin anunță, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că societatea a fost sancționată cu 8.000 de lei și insistă, la fel ca reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Banat, că poluarea a fost făcută “accidental”.

“Poluarea accidentală cu dejecții s-a produs de către o fermă de vaci aparținând SC Meierhof SRL, cu sediul în localitatea Berliște, jud.


Caraș-Severin, ca urmare a începerii pompării dejecțiilor din laguna impermeabilizată pe terenurile agricole aferente fermei. În timpul pompării, una dintre legăturile furtunului cu care se pompau dejecțiile din laguna impermeabilizată s-a desprins și dejecțiile s-au scurs de terenul aferent, riveran cu canalul de apă necadastral (Brațele Crivaii) ce debusează în pârâul Vecinic și mai apoi în râul Caraș. La momentul poluării, a fost constatată mortalitate piscicolă pe pârâul Crivaia, în apropiere de podul din localitatea Iam, comuna Berliște”, transmite Garda de Mediu Caraș-Severin.

Reprezentanții instituției mai spun că au mers în control ieri, iar ferma de vaci luase deja măsuri de stopare a propagării apei poluate prin construirea mai multor praguri și s-a procedat la vidanjarea apei poluate prin pompare.

Administrația Bazinală de Apă Banat a anunțat, ieri, că a sancționat ferma de vaci care a poluat pârâul Crivaia cu o amendă de 40.000 lei. Grupul Ecologic de Colaborare Nera, un ONG pentru protecția mediului, a făcut public faptul că mai mulți pești morți au fost descoperiți de localnicii din Berliște plutind pe apa pârâului, la sfârșitul săptămânii trecute.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.