O tânără vrea să pună bazele primei echipe de baschet în scaun...

O tânără vrea să pună bazele primei echipe de baschet în scaun rulant din Timișoara. Cum o poți ajuta

0
DISTRIBUIȚI
scaun rulant
Timișoara ar putea avea o echipă de baschet în scaun rulant.

Andreea Herbei, o tânără care nu poate să meargă, vrea să pună bazele primei echipe de baschet în scaun rulant din Timișoara. Andreea spune că Timișoara este printre puținele orașe mari din România care nu au o astfel de echipă.

Echipa de baschet în scaun rulant ar urma să se numească “Tigrii Banatului”, pentru că “vrem să arătăm că suntem învingători și puternici”, povestește timișoreanca. Pentru ca visul tinerei să devină realitate, este nevoie de o sumă mare de bani.

“Eu am început să prind drag de acest sport minunat în urmă cu câțiva ani, când am jucat baschet în scaun rulant în Timișoara, la Fundația Motivation, pe baza unui proiect. Durata proiectului a fost pe un un an de zile, iar când acesta a ajuns la final, nu am mai jucat.


Deși anii au trecut, în sufletul meu a rămas dorința de a juca baschet. Astfel că am venit cu inițiativa să fac echipa de baschet în scaun rulant în Timișoara, deoarece este singurul oraș care nu are așa ceva. În echipă pot intra atât persoane cu dizabilități cât și fără. Din experiența mea ca jucătoare de baschet în scaun rulant, pot spune că sportul te ajută să fii mai încrezător și să arăți că de fapt nu dizabilitatea este cea care contează, ci mai degrabă abilitatea”, spune Andreea Herbei.

Timișoreanca este vicepreședinte al Asociației “Ceva de Spus”, formată din autoreprezentanți cu dizabilități fizice și intelectuale. Colegii din cadrul ONG-ului cred în visul tinerei, motiv pentru care au ales ca anul acesta toți banii strânși din direcționarea celor 2% din impozitul pe venit să fie folosiți pentru realizarea echipei de baschet.

Pentru început, este nevoie de șase scaune rulante speciale de baschet. Doar un singur scaun costă aproximativ 2.000 de euro. „Scaunele de baschet sunt speciale deoarece roțile sunt puțin înclinate și au o rotiță în spate care nu te lasă să cazi. Așadar, anul acesta 2% adunăm, scaune de baschet să luăm! Dacă doriți să direcționați cei 2% ne puteți sprijini în munca noastră de schimbare a mentalitaților în privința persoanelor cu dizabilitați”, spune Andreea.

Mai multe informații despre cum puteți dona sunt disponibile AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.