PMP Timiş cere din nou funcția de county-manager pentru Marius Dugulescu, în...

PMP Timiş cere din nou funcția de county-manager pentru Marius Dugulescu, în baza protocolului cu PSD. Cum răspunde șeful CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Partidul Mişcarea Populară Timiş nu a renunţat la visul funcţiilor în plus de la PSD. Amintim că în vara anului 2016 PMP, PSD şi ALDE au semnat un protocol de colaborare la CJ Timiş, acolo unde Sorin Grindeanu a fost ales preşedinte, iar Roxana Iliescu (PMP) şi Traian Stancu (ALDE) au fost desemnați vicepreşedinţi. Imediat după ce Călin Dobra a luat locul lui Sorin Grindeanu, liderul PMP Timiş, Radu Şumălan, anunţa că pemepiştii nu sunt mulţumiţi de protocolul semnat cu PSD, dorind mai multe funcţii.

„Nu am discutat, au fost alte priorități în CJ. De când a plecat Sorin Grindeanu la București nu a avut loc nicio discuție oficială cu conducerea PSD despre protocolul nostru. Mesajele pe care le-am primit sunt că acest protocol merge înainte, funcționează. Protocolul PMP – PSD conturează majoritate în consiliul județean. El funcționează, după cum bine vedeți, în fiecare plen, noi votăm și susținem, în mare parte, proiectele propuse de președintele CJ și de majoritatea care a fost votată. Nu eram nemulțumiți, am spus că trebuie să discutăm.


Nu există un termen. Dacă președintele organizației convinge organizația sau consiliul executiv că nu ne mai regăsim în acest protocol, probabil că se va supune la vot și vom lua o decizie. (…) Singura noastră problemă pe care putem s-o afirmăm astăzi este faptul că Marius Dugulescu, consilier local, a avut anumite discuții despre postul de county-manager, care astăzi încă nu este finalizat. Nu știu dacă se va scoate, asta va decide președintele CJ, dacă va avea nevoie de county-manager sau nu. Nu am mai discutat despre acest post, eu zic că, de acum încolo, după cum bine vedeți, nici membrii PSD activi încă nu au intrat pe posturile pe care, în urma pregătirii sau ceea și-au dorit… După cum vedem, în Timiș nu s-au schimbat prea multe. Probabil că în viitorul apropiat se vor așeza lucrurile, iar dacă PSD va ține cont de colaborarea cu noi și de protocolul nostru, și ne va face oferte pentru colegi, vom răspunde pozitiv și vom interesați să punem umărul”, a declarat Dorin Cândea, secretarul PMP Timiş.

Preşedintele Radu Şumălan a explicat că „așa cum s-a format majoritatea în CJ în urma alegerilor locale și cei de la conducere de atunci au avut mână liberă în a merge sau cu dreapta, sau cu stânga, lucrurile se petrec la fel și acum. Tot ceea ce înseamnă interesul local al organizației, din acest punct de vedere avem mână liberă să negociem și să renegociem tot. Avem mână liberă. Nu ne-am gândit ce am putea cere PSD, eu nu m-am gândit”.

Președintele CJ Timiș, Călin Dobra, nu are nici cea mai mică întenţie de a renegocia protocolul cu PMP. Acesta a declarat pentru PRESSALERT.ro că „protocolul semnat de PSD şi PMP alături de ALDE are în vedere funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi din cadrul CJ Timiş. Restul de funcţii se ocupă prin concurs, nu prin protocoale semnate între partide”.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.